For en knalluke!

Det er søndag kveld og jeg sitter og tenker over alt uken har inneholdt av eventer og møter. Jeg har møtt så utrolig mange hyggelige, interessante og engasjerte mennesker! Det aller beste jeg vet (utenom å henge & kose med mine to Prince Charmings og eventuelt) er å møte nye (og gamle) folk og utveksle idéer! Det er GØY!

Så jeg tenkte jeg skulle dele litt inntrykk og minner som en mulig oppstart på noe hyppigere blogging. Det får vi se på. Jeg er jo ganske aktiv på Facebook, så du treffer meg daglig HER.

De små bildene blir større om du klikker på dem - tror jeg - du får prøve og se :-) 

Mandag:Knebøychallenge går sin gang og det strømmer inn meldinger fra folk som er med. Det er snakk  om å ta 2500 knebøy i løpet av mars. Du kan lese mer om teknikk og finne link til video for god teknikk HERPå kvelden var jeg på et veldig interessant foredrag og debattmøte om porno. Jøsses - ikke visste jeg hvor mye ekkelt som finnes. Ja - ekkelt. Her er det ikke snakk om gjensidig glede og nytelse, men mye fælt som jeg ikke skal gå i detalj på her. Men det er (særlig om man har barn) viktig å ta en oppdatering og ikke minst - ta et standpunkt. Les mer HER

 

Tirsdag
Etter jobbing og lesing dro eldste Prince Charming og jeg på lanseringen av Moods of Norway's brillekolleksjon. Det var ikke småtteri, kolleksjonen må vel bestå av kanskje 100 modeller og mye kult, faktisk. Det var "faceologer" som analyserte ansiktet vårt for å finne riktig brillefasong. Jeg har ovalt ansikt fikk jeg vite. Det var veldig hyggelig, blir jo litt sosialt også på sånne events fordi jeg kjenner mange av de som var der.  Etterpå var det rett på Elixia for å undervise. Det var Core Xtreme og stretching. Lenge siden jeg har kjørt stretching klasse så det var digg!

Heldige meg blir sminket av søte og hyggelige Mette Tryland! Luksus å bli proft sminket en grå tirsdag ettermiddag!Sjefen sjøl stiller opp! 

Kjekke eldste Prince Charming prøver briller!

Veldig digg musikk, men glemte å få navnet på DJ'en

Onsdag
var det lansering av de nye kost & trimrådene fra Helsedirektoratet. De er bra! Det var mange aktører med på lanseringen i tillegg til presse. Representanter fra Grete Roede, Fedon Lindberg, Skolematens Venner, og mange andre. HER kan du lese om dette.

 

Pop-upbilder herfra - klikk for å se dem større.


Torsdag
startet med Akademisk frokost på Cappelen Damm der det var lansering av boken (klikk på bildet av boken for å lese om den) 
    
Det var en spennende dialog på scenen med forfatterne Yngve Hammerlin og Paul Leer-Salvesen.Professor Nils Christie (jeg er superfan!) som ledet samtalen. Det er så  godt med lange resonnementer og rolig tempo - MER av det! Jeg har vært på foredrag med Christie før og dette er virkelige STJERNER!

  
rett etterpå var det et event på noe som heter Mildh Press som er et PR-byrå som har med både klær, sminke, drikkevarer og mye annet å gjøre. Der fikk vi se nyheter og det var deilige godsaker levert av Oslos mest sporty bakeriinnehaver Julie Annette & partner fra Baker Hansen. HURRA for Baker Hansen som har FAIRTRADE kaffe! Også de små sukkerposene de gir til kaffen er Fairtrade! Sigrid Bonde-Tusvik & jeg oppfordret til å stille opp i 8.marstoget!  Marianne fra God Kveld Norge var der og laget noen små reportasjer og ville lage selfie à la Ellen de Generes.

Etterpå dro jeg for å møte en veldig kul dame som heter Sara. Vi møttes på debatten på mandagen. Hun studerer retotikk og jeg tenkte: "Ja! Den perfekte makker til å lage appellen min til 8.mars". Heldigvis hadde hun lyst! Som tenkt så gjort så vi innkvarterte oss på Baker Hansen på Majorstukrysset og laget appell. Fy søren så gøy det er å jobbe sammen med noen (særlig en så smart og hyggelig, da!). Jeg jobber nesten alltid alene, har jo egentlig ingen vanlig jobb, med kolleger jeg har daglig omgang med, osv) 


På kvelden var jeg på en vernissage som het #withanote. Det var veldig interessant - det var en utstilling der mobilkunstnere fra hele verden stiller ut kreative bilder "tatt gjennom mobilkameraets linse". I tillegg var det en paneldebatt om utviklingen av bilder på Instragram og Facebook; lærerikt!


Fredag
brukte dagen til å forberede mye av kurset jeg skal holde de neste to dagene. Det er for personer som bor på et asylmottak. Det skal jeg fortelle mer om senere. Jeg blir gal i hodet når jeg leser hvordan de som bor på asylmottak blir omtalt. helt seriøst - de fleste ville "gått på veggen" etter en uke - mange bor der i årevis: 3,4,5 år. Det er så sløsing med menneskerlige ressurser at det er til å,ja, grrrr - men nå skal de som bor på dette mottaket i alle fall lære å spise og holde seg friske og robuste (noe de trenger!) 

Lørdag
den STORE dagen! Det var jo helt vilt  mange som møtte opp til markeringen av 8.mars i Oslo! Mange flotte appeller - jeg holdt en (se nederst) og så gikk vi tog og ropte oss hese. Etterpå ble det en liten matbit og diverse med Mamsen min og noen flere og på kvelden var det skikkelig kvinnefest! Mange interessante samtaler i løpet av kvelden, gitt! Og mat og litt vin og kransekake og i det hele tatt.


Det var stort å bli invitert til å holde appell! 

Rekordoppslutning!

Etter toget måtte våre hese stemmer ha litt mat og bobler! Med Mamsen min, Margot som var med på min aller første trimreise og siden ble vi venner og Marianne som nå skriver bok om Ekebergskogen og Katrina som lager skjønn kunst - sjekk hennes verker HER


Flotte og kule Susanne Fuhr og Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars er nye bekjentskaper. 
Tuva sang også under markeringen i byen. Vigdis Yran Dale har jeg kjent siden jeg var liten. Besøk hennes butikk Lillunn! Det var der hun arrangerte den herlige kvinnefesten.
Marianne & jeg ble kjent via kampen for Ekebergskogen og vi har blitt venner for livet! 

Litt av en uke, altså. det er veldig gøy å være med på mye rart. Jeg må jo jobbe og tjene litt penger også da, he-he og trimme litt, både meg selv og andre. Men denne uken ble det ikke sååå mye. Takk og lov for knebøy-utfordringen! I dag har jeg bare vært mamma. Sett på fotballkampen til Yngste Prince Charming, fått med han på litt husarbeid (jeg er IKKE huslig, men må jo prøve å lære opp poden så han ikke blir skilt etter 2 måneder når den tid kommer) og nå skal jeg straks sette i gang med filming av dagens dagens knebøy-utfordring! Spre GJERNE appellen!

 

Her er appellen:

I Norge har vi i dag en sexkjøpslov som nå er under debatt. Den ble vedtatt i 2009, og bli håndhevet at politiet. Loven fastslår at det er forbudt å kjøpe seksuelle tjenester.Allikevel ser vi at det fortsatt eksisterer et virksomt prostitusjonsmarked, og en stor andel av dette er basert på menneskehandel. Og etterspørselen er fremdeles sterk.
 

Det må bety at alvoret i dette ikke helt har gått opp for folk.(eller menn, da)

Men ting tar tid. Det tar tid å endre holdninger, det tar tid innarbeide en ny lov og det tar tid før vi får se det endelige resultatet.

Det er flere ting vi i dag tar som en selvfølge som da det ble innført ledet tilstore protester.  Kanskje litt banal sammenligning, men ta for eksempel røykeloven, den ble heftig diskutert, men hvor mange av oss er ikke takknemlige for den i dag? (Ting tar tid!)

 Det er ikke lenge siden voldtekt i ekteskapet ble ulovlig. Der gikk man fra å ha et problem som ikke var anerkjent, til å skulle forby det ved lov. Det krevde en innsats og utholdenhet.

 Det var et lovverk som kom på plass for å beskytte en sårbar gruppe. Og nå er vi kommet til et nytt historisk øyeblikk der vi er i ferd med å skape en enorm endring: for første gang i historien sier vi gjennom loven  «Det er ikke greit å kjøpe seksuelle tjenester».

 «Hva da med den frivillige prostituerte, som ønsker å fortsette å selge sex?» La oss nå si at hun finnes, greit. For hver kvinne som sier dette, er det 99 andre i samme bransje som får livene sine ødelagt. Dette er de sårbare, de marginaliserte, de som trenger vår støtte. Det er disse vi skal vise vår solidaritet. Lovverket skal beskytte den svakere part.

 «Så hvorfor ikke få dette inn i ordnede forhold? Hvorfor ikke opprette offentlige bordeller og anerkjenne prostitusjon som et eget yrke som de har gjort i andre land?»  For det første ser vi ikke at situasjonen til prostituerte i disse landene får det noe bedre. Det blir ikke mindre menneskehandel. Det blir ikke mindre vold. Å snakke om ordnede forhold her er en illusjon. Det er heller ikke noe mindre sosialt stigma å være eller ha vært prostituert.

 For det andre, de faktiske arbeidsforholdene til en prostituert ville vi aldri godtatt for noe annet yrke. Det er tilnærmet umulig å skulle forme dette til et yrke som kan omfattes av arbeidsmiljøloven. Vi kan ikke akseptere dette som et yrke på grunn av de fysiske og psykiske skadene selve arbeidet medfører.

Prostitusjon medfører svært alvorlige helseplager. Kjønnssykdommer, kroniske smerter og slitasjeskader i underlivet.

 En ting er å leve under konstant risiko for vold og voldtekt i det daglige, men vi må ikke glemme de fysiske og psykiske langtidseffektene av prostitusjon.

Angst, depresjon, mekaniske skader, kroniske infeksjoner, rusavhengighet, uførhet. Prostitusjon er uhelse, et globalt helseproblem med millioner av skadelidende. At en og annen kvinne  synes det er greit for akkurat henne  kan ikke oppveie behovet for lovens beskyttelse for den store majoriteten som ofrer både fysisk og psykisk helse for at betalende skal få tilfredsstilt sine lyster.

 Det kalles The Nordic Model det vi har gjort her i Norge. Denne anbefaler EU-parlamentet alle land i Europa å følge. Hvorfor? Fordi de ser hva vi har gjort og tror på det vi gjør her i Norge, i Sverige og nå også i Frankrike. Politiet får gjennom loven et verdifullt redskap i arbeidet mot menneskehandel.

 Land etter land ser på oss og tar etter oss ved å innføre lov mot kjøp av sex. Vi er pionerer.

Nå gjelder det at du, jeg, alle sier til våre politikere: La loven bestå! Å fjerne loven er å si "prostitusjon er greit". Det er ikke greit. La loven bestå! 

La oss kjempe videre slik at ofre for menneskehandel får det vernet og de rettighetene de trenger for å starte et nytt liv uten prostitusjon.

Dette handler ikke bare om i dag, om neste måned, dette er større enn statistikkene for i år. 

 Ting tar tid. Vi har tatt det første store steget, nå skal vi våge å se fremover og fortsette arbeidet. Hvis du ser deg selv om 10-15 år, hvem vil du være? Vil du ikke være en som kjempet for de som trengte din solidaritet?

Loven har vi, den skal og må bestå.
  # # #


 

#knebøy #litteraturhuset #stopppornokulturen #moodsofnorway #kost "ernæring #helsedirektoratet #voldensansikter #8mars #kvinnedagen #sexkjøploven #reservasjonsrett

 

10 kommentarer

martineullebo

09.03.2014 kl.22:00

Fine bilder! :)

Charlotte

09.03.2014 kl.22:00

så koselig!

Emilie&Linda-mor&datter <3

09.03.2014 kl.22:31

Er med på knebøyen jeg og, den tas litt før leggetid, så må snart tenke på det jeg! ;) Ha ei fin uke, Kari ! :D

Kari Jaquesson

09.03.2014 kl.22:44

Emilie&Linda: Ny video lagt ut akkurat nå gå inn på facebooksiden min for lenke

Emilie&Linda-mor&datter <3

09.03.2014 kl.23:38

Kult, da må jeg inn å se :D Har ikke fått begynt enda med knebøy her jeg, skjerpings!! ;) ;) Hehe

Anita

10.03.2014 kl.04:24

Ok starte med knebøy i dag den 10 mars. Tar eg då 114 hver dag er eg oppe i 2508 følge mine beregninger. D må vell være godkjent :D

Torbjørg

10.03.2014 kl.21:07

Er med på utfordringen din, men i helgen ble det ikke så mye. Da var det fint med videoen din. Fikk meg en god latter, også :)

Kari Jaquesson

17.03.2014 kl.14:20

Emilie&Linda: Ha en fin uke du også! :-)

Kari Jaquesson

17.03.2014 kl.14:21

Anita: Klart det er "godkjent" :-)

Emilie&Linda-mor&datter <3

17.03.2014 kl.14:44

Ha en fin uke du også :) Koselig!

Skriv en ny kommentar

hits