I dag feirer vi!

Jeg var 14 år før jeg skjønte at det ikke var pappaen min hele Norge flagget for den 8.mai. Han hadde jo bursdag og det var liksom helt naturlig at hele nabolaget flagget.

 

Han var umåtelig stolt da jeg fikk barn på hans bursdag. 8.mai 2000! Det var også eldste Prince Charming på 9 år som lenge hadde ønsket seg en lillebror. Jeg har ofte fått spørsmålet "er ikke det som å ha to enebarn?". Ikke i det hele tatt - de er superkompiser og har og har hatt masse glede av hverandre, kan henge sammen og passer godt på hverandre. Når jeg ser på mine sønner kan jeg sanne Katti Anker Møllers ord:

"Vi elsker moderskapet, vi vil dets vel, men i fuld frivillighet og under vort eget ansvar."  

Begge mine flotte, herlige sønner er valgt og ønsket og etterlengtet! Å, så lykkelig jeg var for begge svangerskap! Å føde er helt topp, selv om fødsel nummer to ikke gikk helt som planlagt og endte med keisersnitt. (selv om jeg ikke ville ha keisersnitt er jeg glad for begge erfaringene, som trener har jeg et helt annet utgangspunkt for å hjelpe kvinner som har født både tradisjonelt og med keisersnitt enn om jeg bare hadde lest teorien på dette).


 Som jeg skrev om for litt siden, så holdt det på å gå galt både mens jeg gikk gravid og under selve fødselen. Men takket være at jeg bor i Norge og var på Ullevål universitetssykehus gikk det bra. 

I mange land går det ikke bra og altfor mange kvinner og barn dør eller blir unødig skadet under svangerskap og fødsel. I noen land går det gradvis bedre, i andre er det like ille som i de foregående (ti)år. 

Det var en glede å besøke Kenyas største kvinneklinikk da jeg var der for drøye to måneder siden. Den klinikken er bygget av Fairtrademidler. Det betyr at fordi du og jeg velger produkter merket Fairtrade når vi handler kaffe, te, juice, bananer, roser og mye annet har denne klinikken blitt til. Her får hundrevis av kvinner hjelp til trygg fødsel hver måned!

Kenya: Dette lille knøttet er bare noen timer gammel. Se så glad mammaen er!
Hun fikk rier for tidlig,
satt bakpå en moped i tre timer for å komme til kvinneklinikken
og både hun og baby klarte seg fint. Her er vi inne i et smellvarmt rom der de
premature ligger for det er ikke nok kuvøser til alle de som er født for tidlig. 

Fairtrade kommer jeg til å fortelle mer om fremover.
Her er merket du ser etter om du ønsker at
din handel skal være rettferdig handel:

Det funker. Det handler om å bry seg.

PS: Alle jeg kjenner som har kjøpt Faitraderoser (mester Grønn har dem) legger merke til at de står utrolig lenge. Så det er ikke bare snakk om å kjøpe disse produktene for å være "snill". Det er rett og slett kjempebra saker. Sjekk f eks Anton Bergs mørke sjokolade med havsalt. Men be noen gjemme halvparten ellers er du solgt!

 Det er 14 år siden yngste Prince Charming kom til verden og i kveld skal han feires!
Flagget skal opp og vi skal kose oss med familie og venner!

Jeg elsker å være mamma!

«Når kvinden føder, da har hun besvær, fordi hendes time er kommet,
men når barnet er født, da kommer hun ikke mere sin trængsel ihu,
av glæde over at et menneske er født til verden

(Katti Anker Møller)


#bursdag #fødsel #mamma #barn #kattiankermøller #barsel #fairtrade #bryseg #rettferdighandel #reproduktiverettigheter 

6 kommentarer

Inger Cecilie Weedon

08.05.2014 kl.12:09

Gratulerer Kari med yngstemann! Jeg joiner inn...det supert å være mamma. En fantastisk gave!

Klem

thile

08.05.2014 kl.13:25

Gratulerer med frigjøringsdagen og din yngste sønn <3 <3

Margrethe

08.05.2014 kl.16:47

Hei Kari! Jeg trenger hjelp, stor hjelp..

Jeg ønsker ikke å skrive alt her da det er veldig personlig men håper du kan ta kontakt med meg på mailen min og høre min historie. Dette gjelder noen som står veldig nær meg som jeg vet trenger din hjelp sårt, det kan redde et liv.

Håper jeg hører fra deg.

supergirl_lilleng@hotmail.com

Kari Jaquesson

09.05.2014 kl.12:06

Inger Cecilie Weedon: Jaaaaa! Jeg både elsker og liker barna mine! HERLIG!

Kari Jaquesson

09.05.2014 kl.12:08

thile: Takk. Og bra ta du kaller det Frigjøringsdagen, jeg er helt i mot at det skal være en kombi av Frigjøringsdag og Veterandag. Mange av våre krigsveteraner har deltatt i angrepskrig og dette skal ikke blandes inn i vår egen frigjøring. Vi kan godt ha en egen dag for veteraner, men det er noe helt annet.

Anita K

08.03.2016 kl.13:19

Du er verdens tøffeste ! Vi skulle hatt flere sånne som deg. Anita K

Skriv en ny kommentar

Kari Jaquesson

Kari Jaquesson

53, Oslo

Trim, mat og hvile er selvsagte ingredienser i en fitness livsstil. Men fitness handler om mer. Fitness handler om alt fra biceps til politikk! Med andre ord: i bloggen kommer jeg til å skrive om alt mulig.

Kategorier

Arkiv

hits