Hurra for 17.mai!

Jeg elsker 17.mai og feirer virkelig! Dagen starter med frokost hjemme. Vi lager alltid makrellrøre som vi har på tynne toast. det vil si, jeg elsker min faste frokost så mye at den må jeg ha først. Hver dag spiser jeg det samme og koser meg like mye hver dag (ja, ganske nerd).

Mer om den en annen gang.

Makrellrøren er superenkel: 

En varmrøkt makrell (eller flere om det er til mange)  - benes ut og fjerne skinn, røres sammen med litt kesam, presset sitron og hakket dill.  Yum, yum, yum! 

Etterpå er det Oslo rundt , jeg MÅ se litt av barnetoget og da klarer jeg ikke la være å gå i takt. Og grine litt. Det er bare så rørende! Etter en kikk på det er det bare å henge i byen og møte masse kjente før det blir  litt forskjellige selskaper. Helt topp! Koser meg skikkelig.

Men jeg er også veldig bevisst på hva jeg feirer og det er alle våre demokratiske rettigheter - men også ansvar. Derfor har jeg et ønske hvert år og det er at flere skal engasjere seg. Landet vårt tilhører ikke politikerne, men alle oss som bor her. Politikk er for viktig til å la politikere holde på med det "i fred". 

Om du ikke har gjort det ennå - finn gjerne en sak i lokalmiljøet og sett deg skikkelig inn i den - gå på minst et møte i kommunestyret eller komitémøte det neste halve året. Finn ut hvordan ting fungerer. Demokrati handler ikke bare om å kunne stemme når det er valg (det er det jo mange som ikke gjør, men likevel sier de at de er for demokrati - skjønn det den som kan). Det handler om å blande seg og følge med på prosesser og påse at demokratiske regler blir fulgt. Det er nemlig ofte det ikke skjer, og som regel går det ut over fellesskapets interesser.

Om man virkelig elsker landet sitt er det den største kjærlighetserklæringen å følge med på hvordan det blir forvaltet og stille spørsmål.

Med mamsen min!

 Ha en flott feiring i morgen! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits