Gratulerer med dagen, kjære Ingrid Espelid Hovig!

Å, som vi gledet oss de kveldene det var Fjernsynskjøkken på TV. Da jeg var liten var det jo bare én kanal og det var NRK. Å se Ingrid Espelid Hovig lage mat i TV-kjøkkenet var spennende, interessant og morsomt. Min far Ben Joseph var jo mesterkokk og drev restaurant, så interessen for mat var tidlig til stede! Jeg gleder meg til å delta i Ingrid Espelid Hovigs 90-årsfeiring i dag. Det er en stor ære å bli invitert!

Jeg kan huske at min far hadde enorm respekt for Ingrid, jeg lurer på om han ikke også var gjest i programmet hennes. Men det er ikke slik at det er gamle minner knyttet til La Grande Dame de Cuisine. Ingrid Espelid Hovig har klare meninger om samfunnsernæring og deler oppfatning med de fleste av oss som jobber med ernæring og livsstil: 
- At alle elever kunne fått et måltid på skolen er en veldig god idé. Det behøver ikke være varm mat. Men et ordentlig måltid med grovt brød og sunt pålegg. Det ville være et gode for alle, sier Ingrid Espelid Hovig til Dagsavisen.
Hun etterlyser også mer skolekjøkken, og oppfordrer foreldrene til å engasjere barna i matlagingen hjemme.

Noe av det morsomste jeg vet er å "trylle frem" deilige retter av rester. Faktisk er det superpopulært hjemme hos oss og går under navnet "buffet". Ingrid Espelid Hovig har alltid vært flink til å vise mulighetene med rester og advarer mot kastementaliteten. 

Men maten er ikke ødelagt etter Best før-datoen.
- Smak og lukt på den,
 sier hun i dagens intervju

Om det er noen du skal lytte til når det gjelder vurderingen av alle de merkelige diettene som florerer er det Ingrid Espelid Hovig. Hun vet hva vi trenger i det daglige:
- Grove kornprodukter, mer fisk, mer grønnsaker og frukt, og mindre fett og sukker. Jeg kunne ikke tenke meg en dag uten brød. Eller potet! Men du vet, det trenger ikke være så masse av hver.

Og nettopp dét er "hemmeligheten" bak en slank figur: ikke være så masse av hver.

Gratulerer med dagen og HURRA for Ingerid Espelid Hovig,
takk for at du fortsetter å stå på for matglede og fornuft!


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits