Ekte menn etterlyses! Hilsen Runar. Bill.mrk "Frustert, snart med ny bok?"

MANNSKAMP: Kvinnekampen har gått for langt. Det vi trenger nå er en mannskamp, mener forsker Runar Døving.


Jeg har sittet og skrevet 3 lange innlegg her og prøvd å svare på alle påstandene hans, men jeg begynner bare å le og trykker delete, delete, delete.

Når noen prøver å få det til å bli urettferdig for mannen at kvinner tjener mindre enn menn, at menn er mer voldelige, mer usunne og ikke i kontakt med sine egne følelser slår det meg midt i latterkulene: Hey – mannen kommer helt sikkert ut med en bok eller noe sånt – han kan ikke være såååååååå out-of-touch at han tror på det han selv sier.  Det er nemlig ifølge Døving kvinners feil at menn er overrepresentert i statistikker som gjelder skader, ulykker, drukning, fyll og depresjoner, at tre av fire selvmord begås av menn.  Han etterlyser en reel likestillingskamp. Velkommen i klubben, Runar, det gjør de fleste av oss jentene også. Sååååå koselig at du joiner oss!Foreløpig har jeg stort sett hørt menn klage over at de ikke får være ”ekte” mannfolk og kose seg med (Sakset fra The Man Show) Man Show - med flere damer i senga     Man Show - med øl og ereksjon    Man Show - Med pornoblad på dass      Eller Hva er det de skriver i den nye Coca Cola reklamen: More Sex, Zero Foreplay. Ha det gøy – drit i ansvar, det er for pingler - yeeehaw gutta!  


Når hørte du sist en mann rope: "Nå ER det faktisk min tur til å ta storrengjøringen og sende gardinene til rens - det er BLODIG urettferdig at du få all moroa med støvtørking, vasking og stryking! Det får være måte på maktbegjær! Se å pelle deg av gårde på kosekveld på jentene - nå er det jeg som skal kose meg med bretting og sortering av tøy!"
Send meg en SMS straks så jeg kan notere datoen om det har skjedd deg NOEN gang!

For øvrig opererer ikke vi jenter med ”ekte” og ”uekte” jenter – hva er en ekte mann? Men mer spennende vil det være å få vite hva en uekte mann er?  Nei, nå begynner jeg å skrive langt igjen. Det var jo det jeg ikke skulle. Gå inn på http://www.bloggrevyen.com/search?q=d%F8ving. så vil du se mange meninger om innlegget hans. 

For min egen del: Runar, du er enten ute etter å få masse blest om deg sjæl fordi du kommer med nye bok og sitter og ler deg skakk hjemme over hvor lett det er å få gratis PR, eller du har levd for lenge i akademia med forskerrettigheter og har for mye fritid.(hørte nylig om hvor gærne dere ble da det var snakk om å måtte bruke stemplingskort for å bevise at dere faktisk var på jobb da dere skulle og at dere nektet).Ute i det virkelige liv der er det skrikende behov for menn som faktisk tar ansvar og ikke bare setter sin ære i å pule flest mulig damer uten å bruke dong. Tenk - jeg har faktisk lansert idéen om hvis gutta tok mer av husarbeidet ville de ikke har krefter til å finne på så mye faenskap i verden.  Tror faktisk jeg nevnte det i en av bloggene mine.  


Dra hjem, gutter, det er jo det vi jenter har sagt hele tiden. Oj, nå glemte jeg at når menn ser kvinner (særlig kona) bevege munnen, da får de maseradaren opp med en gang og lukker ørene. Det er derfor de ikke skjønner bæret når kvinnen går. De har ikke hørt noe som helst og står igjen med et digert HÆ? 

Ja, hvordan var det der med lik lønn for likt arbeid nå igjen? En ekte mann?Du kan jo spørre denne karen som ifølge TV2 representerer et show for ekte menn og definisjonen på det er ifølge programlederen: ”Et ekte mannfolk barberer ikke kroppshår, han tåler å være litt svett på balla og i rompa uten å bli stressa av det. ”   

Bare sånn i tilfelle du lurte.

Nei nå glemte jeg å sjekke om den er lagt inn i Wikipedia. Får ta det til uka...... er litt opptatt  - skal legge minstemann og sette på en vaskemaskin og skrive ferdig noe jeg hadde deadline på igår og lage matpakker og rydde opp etter middagen og...


 http://www.ssb.no/likestilling/
http://www.forskning.no/Artikler/2005/februar/1107778291.24
http://www.ssb.no/samfunnsspeilet/utg/200204/01/art-2002-10-08-01.html
http://kilden.forskningsradet.no/c40623/artikkel/vis.html?tid=40728&strukt_tid=40623 
Stikkord:

10 kommentarer

Christine

16.10.2006 kl.23:22

Hihi..frustrert frue en sen mandagskveld? M vre herlig kunne f en slik utblsning! Jeg nt lese det hvertfall:o)St p!

Christin Aamodt

18.10.2006 kl.07:24

Deilig og to the point, Kari.

Martin

18.10.2006 kl.12:18

Artig innlegg ifra deg..men det er jo tydelig at du ikke tar menn p alvor..derfor var det ogs litt deprimerende ..for jeg vet jo at du ikke er den eneste jenten/damen som tenker slik som du gjr. Det er kjipt at gutter/menn har veeldig lite de skulle sagt i bde abort-sprsmlet og nr det kommer til vre med barnet. Da er det ikke rart fedrene kan bli bitre...( uavhengig om de er blodharry eller hva de er ) Nr det gjelder rengjring av huset osv, er dette noe som har blitt mer likestillt med tiden, men det m jo selvsagt innrmmes at det fortsatt er en oppgave kvinnen som oftest gjr...p samme tid er det guttene som m i miliitret og jenten kan f g hvis hun vil. ( det vil med andre ord si at svrt f jenter gr i millitret ) jeg synes at Runar Dving overdriver litt i sin artikkel, men noen poenger finnes der faktisk.

Christin Aamodt

18.10.2006 kl.21:28

Martin: Jeg skjnner hva du peker p, men det ligger noe grunnleggende i bnn som Kari pent skisserer; Vi lever i et patriarkalsk samfunn som betyr at det er de "mannlige" kvalitetene som er ansett som de "viktige". Det er ikke menn sin feil, men det er menn som "gruppe" som tjener p det.Yrkesgrupper som er kvinnedominerte er langt lavere ansett som viktige samfunnsoppgaver og langt drligere lnnet enn mannsdominerte yrker. Dette frer til at kvinner ikke i like stor grad som menn har mulighet til forsrge seg selv.Ja, det er enkelteksempler p det motsatte, dette vet vi alle. Men det strukturelle er likevel viktig ha i bnn.Til abortsprsmlet. Denne har jo veldig mange historiske og kjnnsmessige sider. Men mest m vi huske hvilken posisjon kvinner hadde... en mann kunne fraskrive seg ansvar for et barn han hadde vrt med p produsere, det kunne selvsagt ikke kvinnen. Hun ble uthengt og utsttt fra samfunnet og i tillegg hadde hun ikke en lnn som egentlig forsrga barnet(a) dersom hun ikke adopterte det vekk.Kvinnen var i en s vanvittig underkua situasjon, hun var p en mte bi-mennesket til "mannen".Derfor var 70tallets abortkamp s utrolig viktig, kvinner har like stort behov og nytte av sex, s det kunne ta abort dersom det ikke var noen mulighet til klare gi det et liv ble viktig.Det er aldri lettvindt ta abort, men dersom mannen skal kunne vre med p bestemme at en kvinne skal tvinges til bre frem et barn, s blir det som om han fr retten til bestemme over hennes kropp, hennes hormonrush(som en graviditet er), hennes flelser resten av livet og hele henne i de rene graviditet osv tar.N skriver jeg nesten en bloggpost her i kommentarfeltet, skitt la g, og sorry Kari.Et siste aspekt ang abort. Jeg syns det er heeeelt snlt at vi ikke har kommet opp med en lettere mte forhindre unskede graviditeter. Jeg tror det handler om vrt patriarkalske samfunn, og at ogs menns helse har hyere stjerne enn kvinners. Vi klarer i dag transplantere hjerter og lunger og alle mulige kromspring av operasjoner. Vi klarer kutte strengen din(sterilisere deg) og det er 90% sjans for at det kan reverseres. Det gjelder ikke damer dersom de steriliseres (kanskje mer komplisert opplegg, men nok ikke mindre komplisert enn en hjertetransplantasjon).Tenk om det hadde vrt snn at du mtte ta et aktivt valg dersom du ville at det skulle bli barn utav sexen, fremfor at hver gang vi har sex m ta et aktivt valg for ikke bli gravide, og med konsekvensen dersom prevensjonen ikke virker...

Tiram

19.10.2006 kl.13:37

Stjerne i margen til Kari og Christin :)Martin: Jeg er ganske sikker p at Kari ikke tenker som i innlegget over hver eneste gang hun ser en mann. Sett herfra virker det rett og slett som ei utblsing i anledning et temmelig tpelig innlegg i likestillingsdebatten fra den godeste (hah!) Dving.Abort: Joda, med mindre man bare var skip som passerte hverandre i natta br nok som regel kvinner diskutere en eventuell abort med partneren og hre hva han har si. Men rlig talt. Det gr ikke an ta *litt* abort, tross alt -- det er en enten/eller-sak -- s hvordan skal mannen f meir si i sprsml om abort med mindre han skal f en slags vetorett over kvinnens kropp? Viss hun vil ta abort og han ikke vil, meiner du at mannen skal kunne tvinge henne til g gjennom ni mneder med slit for bre fram barnet? Vre en slags rugekasse for ham?Husker ikke hvem som sa det (i en blogg et sted), men menn som har lyst p barn burde kanskje prve finne seg ei kvinne som har lyst p det *samme*, heller enn pule p i hp om at de skal klare overbevise dama det gjelder viss hun blir gravid.Og nr det gjelder "mannsrollen" som fleire av disse undertrykte mannfolka etterlyser, har jeg faktisk tenkt sitere VamPus (det hadde du ikke trudd om meg, Christin;):"Mannsrolledebatten har jeg rlig talt aldri skjnt. Mens kvinner presser p for komme seg ut av et rollemnster, s jobber menn med finne en rollebeskrivelse som alle skal passe inn i?"

Misha BB

21.11.2006 kl.23:11

"Tenk - jeg har faktisk lansert iden om hvis gutta tok mer av husarbeidet ville de ikke har krefter til finne p s mye faenskap i verden."Hr, hr. Bortsett fra at det fins en del nedslende eksempler p kvinnfolk med makt som har gjort rimelig mye faenskap ogs, men de drukner i antallet mannfolk som har begtt faenskap. Dt kan vel forsvidt ha noe gjre med at det finnes utrolig f kvinnfolk som har ftt sjansen til gjre faenskap p hyt plan, overhodet..."Mannsrolledebatten" snn den er n er ikke til ta serist i det hele tatt, og flau for enhver mann som faktisk tenker litt over kjnnsroller. En real "mannsrolledebatt" kunne kanskje heller tatt opp hvorfor man ikke fr ramaskrik fra MENN sin side nr noen gr ut og definerer "ekte mann" p den nedverdigende mten "Man Show" gjr det. Om dette er mannfolk, er jeg et kvinnfolk - og trives med det.Runar Dvings uheldige etternavn oppsummerer hele "mannsrolledebatten" ganske greit...

Misha BB

22.11.2006 kl.08:04

...og da mener jeg ikke programlederens noe underlige kroppshr-spesifikke form for definisjon, men den definisjonen av "mann" som ligger til grunn for hele konseptet "Man Show" - at den ekte mannen er en siklende idiot med selvkontroll p linje med en bequerellskadd gorilla.

Kari Jaquesson

05.12.2006 kl.01:20

Igr gikk jeg p gaten og mtte noen folk fra Amnesty som delte ut info om kampen mot vold mot kvinner. Hurra - der var det ogs 2 menn! det svanes - menn som for alvor tar opp kampen mot dette. I mange land er vold fra ektefelle/kjreste vanligste ddsrsak blant kvinner i en ganske bred aldersgruppe. ST OPP GUTTA - IKKE LA "DE ANDRE" delegge ryktet deres!

captaincruel4

28.12.2006 kl.16:18

Ha faktisk jaga dama p jentetreff... Hvilket hurraliv det ble etterp. Jeg ble kryssforhrt i flere uker etterp. Hun ville vite hvem hvem jeg var utro med....... Nei sett kvinnene i lpestreng mellom kjkken og soverom, med knebel, s blir det fred i verden :)

Aksel hie

20.04.2008 kl.16:27

Noen jenter, ikke alle, men noen jenter kan forst at gutter er stolte skapninger og jeg finner stolthet i vre man, og mer maskulin en mine med menn. Nr min neste mann barberer pungen, tar solarium, bruker sminke og bruker mer og mer penger p tulleting som skjnnhetsprodukter, da skjemmes jeg. Jeg priser meg allikevell lykkelig for at jeg fortsatt er den mannen jeg er og som vi var. Jeg er IKKE den som sier at jenter har en rolle i livet, og den er p kjkkenet, men jeg er den som sier at mannen har en rolle i livet, i skogen, svett, med brsa p ryggen, og kniven i handa. Dette er noe jeg finner meg selv veldig engasjert i. Nr hrte du sist en kvinne rope "N ER det faktisk min tur til ta storrengjringen og sende gardinene til rens"? Kan vell ikke si at jeg har opplevd den gleden. Husarbeidet skal deles 50/50, uansett om man lever sammen kvinne og mann, eller mann og mann, eller kvinne og kvinne. DET ER MANDIG GJRE HUSARBEID. Man viser selvstendighet, ansvarsflelse og god sammarbeidsvilje. Tre ting som er veldig viktige for at en mann skal fle seg som en mann.Om man ikke ser humoren i manshow, eller coca cola zero reklamene har man rett og slett veldig lav selvironi. Dette er overdrevent for provsere. Men i tillegg til dette er det et genialt markedsfringstips, man henvender seg til en mlgruppe, og mest sannynlig en av de strste mlgruppene i vrden. Nemmelig Menn. P samme mte som de fleste shampo og velvre reklamene henvender seg til kvinner.La menn vre menn, og kvinner vre kvinner, med klare skillelinjer.

Skriv en ny kommentar

hits