Ekte menn etterlyses! Hilsen Runar. Bill.mrk "Frustert, snart med ny bok?"

MANNSKAMP: Kvinnekampen har gått for langt. Det vi trenger nå er en mannskamp, mener forsker Runar Døving.


Jeg har sittet og skrevet 3 lange innlegg her og prøvd å svare på alle påstandene hans, men jeg begynner bare å le og trykker delete, delete, delete.

Når noen prøver å få det til å bli urettferdig for mannen at kvinner tjener mindre enn menn, at menn er mer voldelige, mer usunne og ikke i kontakt med sine egne følelser slår det meg midt i latterkulene: Hey – mannen kommer helt sikkert ut med en bok eller noe sånt – han kan ikke være såååååååå out-of-touch at han tror på det han selv sier.  Det er nemlig ifølge Døving kvinners feil at menn er overrepresentert i statistikker som gjelder skader, ulykker, drukning, fyll og depresjoner, at tre av fire selvmord begås av menn.  Han etterlyser en reel likestillingskamp. Velkommen i klubben, Runar, det gjør de fleste av oss jentene også. Sååååå koselig at du joiner oss!Foreløpig har jeg stort sett hørt menn klage over at de ikke får være ”ekte” mannfolk og kose seg med (Sakset fra The Man Show) Man Show - med flere damer i senga     Man Show - med øl og ereksjon    Man Show - Med pornoblad på dass      Eller Hva er det de skriver i den nye Coca Cola reklamen: More Sex, Zero Foreplay. Ha det gøy – drit i ansvar, det er for pingler - yeeehaw gutta!  


Når hørte du sist en mann rope: "Nå ER det faktisk min tur til å ta storrengjøringen og sende gardinene til rens - det er BLODIG urettferdig at du få all moroa med støvtørking, vasking og stryking! Det får være måte på maktbegjær! Se å pelle deg av gårde på kosekveld på jentene - nå er det jeg som skal kose meg med bretting og sortering av tøy!"
Send meg en SMS straks så jeg kan notere datoen om det har skjedd deg NOEN gang!

For øvrig opererer ikke vi jenter med ”ekte” og ”uekte” jenter – hva er en ekte mann? Men mer spennende vil det være å få vite hva en uekte mann er?  Nei, nå begynner jeg å skrive langt igjen. Det var jo det jeg ikke skulle. Gå inn på http://www.bloggrevyen.com/search?q=d%F8ving. så vil du se mange meninger om innlegget hans. 

For min egen del: Runar, du er enten ute etter å få masse blest om deg sjæl fordi du kommer med nye bok og sitter og ler deg skakk hjemme over hvor lett det er å få gratis PR, eller du har levd for lenge i akademia med forskerrettigheter og har for mye fritid.(hørte nylig om hvor gærne dere ble da det var snakk om å måtte bruke stemplingskort for å bevise at dere faktisk var på jobb da dere skulle og at dere nektet).Ute i det virkelige liv der er det skrikende behov for menn som faktisk tar ansvar og ikke bare setter sin ære i å pule flest mulig damer uten å bruke dong. Tenk - jeg har faktisk lansert idéen om hvis gutta tok mer av husarbeidet ville de ikke har krefter til å finne på så mye faenskap i verden.  Tror faktisk jeg nevnte det i en av bloggene mine.  


Dra hjem, gutter, det er jo det vi jenter har sagt hele tiden. Oj, nå glemte jeg at når menn ser kvinner (særlig kona) bevege munnen, da får de maseradaren opp med en gang og lukker ørene. Det er derfor de ikke skjønner bæret når kvinnen går. De har ikke hørt noe som helst og står igjen med et digert HÆ? 

Ja, hvordan var det der med lik lønn for likt arbeid nå igjen? En ekte mann?Du kan jo spørre denne karen som ifølge TV2 representerer et show for ekte menn og definisjonen på det er ifølge programlederen: ”Et ekte mannfolk barberer ikke kroppshår, han tåler å være litt svett på balla og i rompa uten å bli stressa av det. ”   

Bare sånn i tilfelle du lurte.

Nei nå glemte jeg å sjekke om den er lagt inn i Wikipedia. Får ta det til uka...... er litt opptatt  - skal legge minstemann og sette på en vaskemaskin og skrive ferdig noe jeg hadde deadline på igår og lage matpakker og rydde opp etter middagen og...


 http://www.ssb.no/likestilling/
http://www.forskning.no/Artikler/2005/februar/1107778291.24
http://www.ssb.no/samfunnsspeilet/utg/200204/01/art-2002-10-08-01.html
http://kilden.forskningsradet.no/c40623/artikkel/vis.html?tid=40728&strukt_tid=40623 
Stikkord:

10 kommentarer

Christine

16.10.2006 kl.23:22

Hihi..frustrert frue en sen mandagskveld? Må være herlig å kunne få en slik utblåsning! Jeg nøt å lese det hvertfall:o)Stå på!

Christin Aamodt

18.10.2006 kl.07:24

Deilig og to the point, Kari.

Martin

18.10.2006 kl.12:18

Artig innlegg ifra deg..men det er jo tydelig at du ikke tar menn på alvor..derfor var det også litt deprimerende ..for jeg vet jo at du ikke er den eneste jenten/damen som tenker slik som du gjør. Det er kjipt at gutter/menn har veeldig lite de skulle sagt i både abort-spørsmålet og når det kommer til å være med barnet. Da er det ikke rart fedrene kan bli bitre...( uavhengig om de er blodharry eller hva de er ) Når det gjelder rengjøring av huset osv, er dette noe som har blitt mer likestillt med tiden, men det må jo selvsagt innrømmes at det fortsatt er en oppgave kvinnen som oftest gjør...på samme tid er det guttene som må i miliitæret og jenten kan få gå hvis hun vil. ( det vil med andre ord si at svært få jenter går i millitæret ) jeg synes at Runar Døving overdriver litt i sin artikkel, men noen poenger finnes der faktisk.

Christin Aamodt

18.10.2006 kl.21:28

Martin: Jeg skjønner hva du peker på, men det ligger noe grunnleggende i bånn som Kari pent skisserer; Vi lever i et patriarkalsk samfunn som betyr at det er de "mannlige" kvalitetene som er ansett som de "viktige". Det er ikke menn sin feil, men det er menn som "gruppe" som tjener på det.Yrkesgrupper som er kvinnedominerte er langt lavere ansett som viktige samfunnsoppgaver og langt dårligere lønnet enn mannsdominerte yrker. Dette fører til at kvinner ikke i like stor grad som menn har mulighet til å forsørge seg selv.Ja, det er enkelteksempler på det motsatte, dette vet vi alle. Men det strukturelle er likevel viktig å ha i bånn.Til abortspørsmålet. Denne har jo veldig mange historiske og kjønnsmessige sider. Men mest må vi huske hvilken posisjon kvinner hadde... en mann kunne fraskrive seg ansvar for et barn han hadde vært med på å produsere, det kunne selvsagt ikke kvinnen. Hun ble uthengt og utstøtt fra samfunnet og i tillegg hadde hun ikke en lønn som egentlig forsørga barnet(a) dersom hun ikke adopterte det vekk.Kvinnen var i en så vanvittig underkua situasjon, hun var på en måte bi-mennesket til "mannen".Derfor var 70tallets abortkamp så utrolig viktig, kvinner har like stort behov og nytte av sex, så det å kunne ta abort dersom det ikke var noen mulighet til å klare å gi det et liv ble viktig.Det er aldri lettvindt å ta abort, men dersom mannen skal kunne være med på å bestemme at en kvinne skal tvinges til å bære frem et barn, så blir det som om han får retten til å bestemme over hennes kropp, hennes hormonrush(som en graviditet er), hennes følelser resten av livet og hele henne i de årene graviditet osv tar.Nå skriver jeg nesten en bloggpost her i kommentarfeltet, skitt la gå, og sorry Kari.Et siste aspekt ang abort. Jeg syns det er heeeelt snålt at vi ikke har kommet opp med en lettere måte å forhindre uønskede graviditeter. Jeg tror det handler om vårt patriarkalske samfunn, og at også menns helse har høyere stjerne enn kvinners. Vi klarer i dag å transplantere hjerter og lunger og alle mulige kromspring av operasjoner. Vi klarer å kutte strengen din(sterilisere deg) og det er 90% sjans for at det kan reverseres. Det gjelder ikke damer dersom de steriliseres (kanskje mer komplisert opplegg, men nok ikke mindre komplisert enn en hjertetransplantasjon).Tenk om det hadde vært sånn at du måtte ta et aktivt valg dersom du ville at det skulle bli barn utav sexen, fremfor at hver gang vi har sex må ta et aktivt valg for ikke å bli gravide, og med konsekvensen dersom prevensjonen ikke virker...

Tiram

19.10.2006 kl.13:37

Stjerne i margen til Kari og Christin :)Martin: Jeg er ganske sikker på at Kari ikke tenker som i innlegget over hver eneste gang hun ser en mann. Sett herfra virker det rett og slett som ei utblåsing i anledning et temmelig tåpelig innlegg i likestillingsdebatten fra den godeste (hah!) Døving.Abort: Joda, med mindre man bare var skip som passerte hverandre i natta bør nok som regel kvinner diskutere en eventuell abort med partneren og høre hva han har å si. Men ærlig talt. Det går ikke an å ta *litt* abort, tross alt -- det er en enten/eller-sak -- så hvordan skal mannen få meir å si i spørsmål om abort med mindre han skal få en slags vetorett over kvinnens kropp? Viss hun vil ta abort og han ikke vil, meiner du at mannen skal kunne tvinge henne til å gå gjennom ni måneder med slit for å bære fram barnet? Være en slags rugekasse for ham?Husker ikke hvem som sa det (i en blogg et sted), men menn som har lyst på barn burde kanskje prøve å finne seg ei kvinne som har lyst på det *samme*, heller enn å pule på i håp om at de skal klare å overbevise dama det gjelder viss hun blir gravid.Og når det gjelder "mannsrollen" som fleire av disse undertrykte mannfolka etterlyser, har jeg faktisk tenkt å sitere VamPus (det hadde du ikke trudd om meg, Christin;):"Mannsrolledebatten har jeg ærlig talt aldri skjønt. Mens kvinner presser på for å komme seg ut av et rollemønster, så jobber menn med å finne en rollebeskrivelse som alle skal passe inn i?"

Misha BB

21.11.2006 kl.23:11

"Tenk - jeg har faktisk lansert idéen om hvis gutta tok mer av husarbeidet ville de ikke har krefter til å finne på så mye faenskap i verden."Hør, hør. Bortsett fra at det fins en del nedslående eksempler på kvinnfolk med makt som har gjort rimelig mye faenskap også, men de drukner i antallet mannfolk som har begått faenskap. Dét kan vel forsåvidt ha noe å gjøre med at det finnes utrolig få kvinnfolk som har fått sjansen til å gjøre faenskap på høyt plan, overhodet..."Mannsrolledebatten" sånn den er nå er ikke til å ta seriøst i det hele tatt, og flau for enhver mann som faktisk tenker litt over kjønnsroller. En real "mannsrolledebatt" kunne kanskje heller tatt opp hvorfor man ikke får ramaskrik fra MENN sin side når noen går ut og definerer "ekte mann" på den nedverdigende måten "Man Show" gjør det. Om dette er mannfolk, er jeg et kvinnfolk - og trives med det.Runar Døvings uheldige etternavn oppsummerer hele "mannsrolledebatten" ganske greit...

Misha BB

22.11.2006 kl.08:04

...og da mener jeg ikke programlederens noe underlige kroppshår-spesifikke form for definisjon, men den definisjonen av "mann" som ligger til grunn for hele konseptet "Man Show" - at den ekte mannen er en siklende idiot med selvkontroll på linje med en bequerellskadd gorilla.

Kari Jaquesson

05.12.2006 kl.01:20

Igår gikk jeg på gaten og møtte noen folk fra Amnesty som delte ut info om kampen mot vold mot kvinner. Hurra - der var det også 2 menn! det svanes - menn som for alvor tar opp kampen mot dette. I mange land er vold fra ektefelle/kjæreste vanligste dødsårsak blant kvinner i en ganske bred aldersgruppe. STÅ OPP GUTTA - IKKE LA "DE ANDRE" ødelegge ryktet deres!

captaincruel4

28.12.2006 kl.16:18

Ha faktisk jaga dama på jentetreff... Hvilket hurraliv det ble etterpå. Jeg ble kryssforhørt i flere uker etterpå. Hun ville vite hvem hvem jeg var utro med....... Nei sett kvinnene i løpestreng mellom kjøkken og soverom, med knebel, så blir det fred i verden :)

Aksel høie

20.04.2008 kl.16:27

Noen jenter, ikke alle, men noen jenter kan forstå at gutter er stolte skapninger og jeg finner stolthet i å være man, og mer maskulin en mine med menn. Når min neste mann barberer pungen, tar solarium, bruker sminke og bruker mer og mer penger på tulleting som skjønnhetsprodukter, da skjemmes jeg. Jeg priser meg allikevell lykkelig for at jeg fortsatt er den mannen jeg er og som vi var. Jeg er IKKE den som sier at jenter har en rolle i livet, og den er på kjøkkenet, men jeg er den som sier at mannen har en rolle i livet, i skogen, svett, med børsa på ryggen, og kniven i handa. Dette er noe jeg finner meg selv veldig engasjert i. Når hørte du sist en kvinne rope "Nå ER det faktisk min tur til å ta storrengjøringen og sende gardinene til rens"? Kan vell ikke si at jeg har opplevd den gleden. Husarbeidet skal deles 50/50, uansett om man lever sammen kvinne og mann, eller mann og mann, eller kvinne og kvinne. DET ER MANDIG Å GJØRE HUSARBEID. Man viser selvstendighet, ansvarsfølelse og god sammarbeidsvilje. Tre ting som er veldig viktige for at en mann skal føle seg som en mann.Om man ikke ser humoren i manshow, eller coca cola zero reklamene har man rett og slett veldig lav selvironi. Dette er overdrevent for å provsere. Men i tillegg til dette er det et genialt markedsføringstips, man henvender seg til en målgruppe, og mest sannynlig en av de største målgruppene i værden. Nemmelig Menn. På samme måte som de fleste shampo og velvære reklamene henvender seg til kvinner.La menn være menn, og kvinner være kvinner, med klare skillelinjer.

Skriv en ny kommentar

hits