Hurra for Mia Gundersen og Margreth Olin!

Hurra, Mia og Margreth!

 

Jeg ble så stolt og glad da jeg leste Mia Gundersens raske reaksjon på det at småbarnsfar Farooq Ahmed (26) fikk avslag på kjøp av drømmevillaen, på tross av høyeste bud. Jeg ble intervjuet av bladet Tara for litt siden (kommer i November) og i intervjuet etterlyser jeg mer politikk, tydelige holdninger fremsatt offentlig fra kjendiser – og særlig kvinner.

Og nå kommer dette fra Mia! Flott, Mia! Det er viktig at også kjente mennesker slår i bordet når det gjelder f eks rasisme. For dette er råbarka, jævlig rasisme. Selgeren burde skamme seg langt inn i beinmargen! Snakk om å leve i fortiden! Snakk om å være ….. ja hvilket ord kan man egentlig bruke????

 Jeg skulle ønske vi fikk høre litt mer om dette fra Bjarne Håkon Hanssen – han skal jo liksom være inkluderingsminister. Han roper veldig høyt om tvangsekteskap – og det er selvsagt viktig at man arbeider mot det, men hvor var han da Rapporten «Ung, svart og norsk»  (PDF HER) som viste at alle svarte (les OMODdefinisjonen av svart er alle som ikke er helt lyse, altså alle ”mørkhudede uansett opphav) ungdommene i rapporten mener de har utsatt for rasisme kom ut?  Tenk deg det! Alle som en av alle de spurte hadde vært utsatt for rasisme! Det er jo helt forferdelig! Jeg har lett og lett, men har ikke funnet en eneste uttalelse fra ham om det. Det burde jo vært vill baluba! Han burde jo ropt ut ” HVA???? Er det virkelig så ille??? Nei her må det gjøres noe og det litt kvikt!!”

DET er jo viktig å jobbe med! Det er et MYE STØRRE problem enn mye av det andre han bruker tiden på!

 


Rasisme – uansett – er IQ-fattig og ødeleggende for et samfunn og for individer. La oss alltid sloss i mot.

 


Helt fra det dagligdagse der det gjelder å ta til motmæle der og da når noen slenger med leppa, type ”alle dissa jævlige..sånn og sånn” til å påklage offentlig rasisme selv om det ikke rammer deg personlig.

 


En annen form for rasisme er den som tillegger folk egenskaper på bakgrunn av etnisk opprinnelse. Et eksempel er en ungdom som OMOD bistod, som hadde multiple problemer etter å ha levd lenge med

en mor som slo ham. På et møte med barnevernet, der OMOD deltok, ble han fortalt at han måtte forstå morens «søramerikanske temperament» – at hennes reaksjoner, på grunn av hennes bakgrunn, var annerledes enn foreldrene til guttens etnisk norske venner.(fra ovennevnte rapport)

 

Berøres selger av ovennevnte bolig av Norges straffelov:§ 349a?

Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder straffes den som i erversmessig eller likende virksomhet på grunn av en persons trosbekjennelse, rase, hudfarge eller nasjonale eller etiske opprinnelse nekter ham varer eller tjenester på de vilkår som gjelder for andre.

 


Jeg vil også applaudere Margreth Olin for hennes mange innspill i støtte for svake grupper som utsettes for overgrep av forskjellig slag. Gå inn på http://www.nestekjaerlighet.no/ og se om ikke du skal skrive deg på oppropet for en asylpolitikk vi slipper å skamme oss over.

  «…opplevd diskriminering og identitetskrise henger sammen med psykisk uhelse.»

Kilde: doktorgradsavhandling av Brit Oppedal


Kanskje lurer du på hvorfor jeg, som egentlig er ”trimdamen”, skriver om sånne ting? Da bør du lese min første blogg: http://karijaquesson.blogg.no/310506083742_hva_er_fitness.html
Les mer om rasisme:

 

http://www.klassekampen.no/kk/index.php/news/home/artical_categories/kultur_medier/2006/september/boer_kalles_svarte_og_hvite

  

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article2294524.ece

 

http://www.utrop.no/art.html?artid=10948&catid=1

 

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article2216256.ece

 

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article1996829.ece

 

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/5390075.html

      
Stikkord:

13 kommentarer

Cake

20.10.2006 kl.23:24

Da jeg leste om saken til Farooq Ahmed ble jeg helt sjokket. Det er forferdelig. Helt grusomt er det. Selgeren har ingen rett til nekte Ahmed noen ting. Hvis man kan betale skal man ogs f kjpe. Beklager virkelig dette, men han selgeren fra Rislkka underbygger bare de allerede opprettede stereotypiene om sossete folk fra vestkanten.

Kari Jaquesson

20.10.2006 kl.23:33

Oj, Oj, Oj - der faller du jo i fellen selv! Du skriver "han selgeren fra Rislkka underbygger bare de allerede opprettede stereotypiene om sossete folk fra vestkanten.". NEI! Det er fordi han er en dust - ikke fordi han kommer fra en bestemt kant av byen. Men jeg tror det aller viktigste for oss alle er vre klar over at det ha ha fordommer ligger i oss alle. Hvor mange ser personen nr de gr forbi en kvinne med hijab? Hvor mange tenker "tom i huet" nr de en skalt glamourmodell? Fordommer lever i oss alle - vi m bare vre voksne nok til mte og dissekere dem inni oss hver gang vi merker dem!:-) Kari

Hjorthen

20.10.2006 kl.23:57

Jss! Og jeg som trodde dette bare var nok en kjedelig kjendisblogg med hun irriterende blide dama fra frokost-TV;-)Fin post!

Sara

21.10.2006 kl.09:32

HeiHei!!Jeg trener ganske mye, (karate,styrkelft, turn og litt ekstra kondisjon nr jeg har tid) og jeg er ganske/veldig opptatt av mat og hva jeg spiser. Spiser og drikker sunt..Spiser ikke godteri, eller drikker brus++ andre usunne ting. Men jeg synes jeg har litt "valpefett" p kroppen.Det er ikke noe mye, men jeg vil helst bare ha muskler. Jeg er ca. 1,61 hy og veier rundt 56 kg.S er sprsmlet mitt hvordan jeg kan f til det.??Trenger jeg karbohydrater??Nr man snakker om mellom mltid, vil det si et eple? eller mer?Hva er en bra frokost? Havregryn og melk..Egg..?..Tunfisk??Jeg tenker p mat nesten hele tiden.. Hva jeg skal spise, hvor mye jeg skal spise og nr jeg skal spise..M jeg stoppe spise fr jeg er mett for ikke legge p meg??Det er sikkert veldig vanskelig for deg svare p alle mine sprsml, men jeg hadde blitt veldig glad om du hadde tatt deg tid til det. Men jeg forstr ogs om du velger eller ikke har tid.Hilsen fra jente p 15r=) =) =) =) =) =) =) =)

Rverdatter

21.10.2006 kl.12:14

Enig med Hjorthen. Jeg har lest flere av postene her, og er positivt overrasket. (Nr vi snakker om fordommer, mener jeg.) Du skriver om mye som er viktig og "riktig" syns jeg!Og til Sara: Jeg hper Kari tar seg tid til svare deg, og si at nr du er 15 r er ikke kroppen ferdig utviklet. Det du kaller "valpefett" kan like gjerne vre begynnelsen p "kvinnelige former" (eller pupper og lr som det heter.) Det er i hvert fall viktig at du spiser nok nr du trener s mye og er i den alderen du er i! :)

Tonje

23.10.2006 kl.20:43

Heihei Kari jeg flger med p ett lettere liv p TVNORGE!..Jeg blir inspirert av se p det og mten du trener dem og lrer den er helt utrolig. Jeg har Trim med KARI hjemme og trives godt med den!.. Hilsen Tonje:D

Trude

25.10.2006 kl.13:44

Heisann Kari :)Jeg lurer bare p om det er et sted her p nett der vi spr deg om tips til kosthold, trening osv. Tipper at dette ikke er rette plass, i og med at det bare er en blogg.

Ida

25.10.2006 kl.23:36

ble innmari sint og sjokkert selv, da jeg las denne saken med huset osv. Helt latterlig at folk faktisk er slik n i 2006!Usj, de skulle vrt lst inne med en haug "svartinger" i en ukes tid, s hadde de nok oppdaget at de er akkurat som oss bleikfjes!

26.10.2006 kl.21:01

Hei Kari! Du er kul :D hehe, flger med p Et lettere liv :)Jeg har et sprsml som jeg hper du vil svare p;Jeg er allergisk mot ntter, r grnnsaker og r frukt, men jeg tler hermetisert frukt. Mange hermetiske frukter er tilsatt sukker, og er naturligvis ikke srlig sunt. N har jeg funnet en type uten tilsatt sukker: Heistad Fersken. Den er kjempegod! Den inneholder noen stningsstoffer og snt da, men. Er dette en grei erstatning, som er like bra som vanlig frukt? Kan jeg spise det hver dag som mellommltider, som andre som spiser f.eks. epler? Hper virkelig p svar!Bra blogg du har forresten, interessant :)Klem jente 16

Mia

28.10.2006 kl.15:17

Hei Kari.Tusen takk for kortet ditt og for din holdning i huskjp saken. Det satt jeg stor pris p. Du er en inspirerende og dyktig kvinne, et solid menneske. Vi trenger snne som deg!!nsker deg all lykke til med alle dine prosjekter og ditt holdningskapende arbeid. Vi sees .Med vennlig hilsen Mia Gundersen Lelinhof

Eva

02.11.2006 kl.11:42

Da jeg leste denne saken p vg ble jeg helt mlls.... Jeg jobber selv i meglerbransjen, og selger har sin fulle rett til velge sin kjper selv, men det er jo ingen tvil om at dette er rasisme... Klart de ikke ville ha en mrk familie der, det skjnner jo alle ut i fra selgers kommentarer. Dette er trist for Farooq og hans familie, som endelig hadde funnet drmmehuset. Hva vet selger om Farooq kan klippe plen og vanne blomster og vedlikeholde huset eller ikke? For alt han vet kunne jo Farooq vrt vaktmester/gartner e.l... Tpelig av selger, men slik er det i denne bransjen, at selger str fritt til godkjenne kjper selv. Det er bde fordeler og ulemper med det... Hper Farooq og hans familie finner seg et like fint hus som de faktisk fr tilslag p, LYKKE TIL!!! :)

Shoaib

25.11.2006 kl.13:19

Hei,ble ganske sjokkert da jeg leste denne saken i avisene, men nr det gjelder denne bloggen er jeg imponert. Keep up the great work som det heter p godt norsk ;)

Kari Jaquesson

05.12.2006 kl.01:17

Til SaraHar svart deg p ?Siste Gang For Et Letter Liv? innlegget!Til TrudeJa, det er en sprre tjeneste p www.klikk.no. Men du kan jo alltids poste et her om du vil. Lover ikke superdetaljerte svar!Til deg som er allergisk mot frukt! Prv stekte bananer med en dsj yogurt p, hjemmelaget eplemos (det er bare kutt epler i biter og koke dem litt, sviskekompott, fruktgrt, varme br med litt vaniljekesam p osv osv .Hermetiser frukt er helt OK, men prv bruke fersk ogs! Som du ser finnes det mye digg ? finnes helt sikkert mye mer p nettet!

Skriv en ny kommentar

hits