WOMEN ARE AGAINST WAR- ANY WAR!

Ok, jeg vet at det er altfor lenge siden jeg har vært på, men jeg har hatt skikkelige kvaler. En velsignelse ved å være på et så innelukket og isolert sted som det vi er på denne produksjonen (er på Club La Santa på Lanzarote og spiller inn ny Tv serie) er at det ikke er noe Tv eller radio. Men, man slipper jo ikke helt unna verdens jævligheter likevel og da jeg falt for fristelsen og logget på en av nyhetssidene sist jeg var inne og leste om det som skjer i Midtøsten bare fikset jeg ikke å skrive noe om hverken biceps eller gulrøtter og holdt meg litt unna

Jeg er så innihælvete forbanna!
Akkurat nå sitter familien til min libanesiske kompis på en fjelltopp og lurer på hvordan det skal gå. De har ingen steder å dra, snart ikke noe vann igjen, får ikke tatt ut penger av minibankene, alt er STOPP, BOMBING og HELVETE!

Klarer ikke Israel å leve med fred? Det er jo en velkjent taktikk å lete opp utenforstående "farer" slik at folket ikke tenker så mye på innenrikspolitikken, men jeg begynner faktisk på tro at det landet ikke makter å ha utsikter til fred. Jeg tror i alle fall ikke noe på at det er to soldater som rettferdiggjør drap. For det er det det handler om.

Shame on you, Israel.

5 kommentarer

raggetass

26.07.2006 kl.20:54

Politikk og trening passer fint sammen, selv om biceps og gulertter faller litt gjennom snn engasjementsmessig nr verden faller fra hverandre og folk blir skutt i smbiter.Skal tro hva slags forhold israelere og libanesere har til begrepet fred? Fred er ikke bare fravr av krig, og det har vel vrt rimelig urolig i dette omrdet ganske lenge. Uten egen personlig "fredserfaring" blir kanskje drmmen om fred s fjern at man frst og fremst konsentrerer seg om finne mter leve med krigen p - og da blir det vanskeligere for oss forst tankegangen ogs.Takk for at du minner meg p at egne utfordringer (se feks min treningsmotivasjonsblogg) egentlig blir for smtterier regne i en strre sammenheng :-)Lykke til med bloggen forvrig, fitness er et utmerket bloggtema og jeg gleder meg til neste innlegg. Skriv ofte slik at jeg blir veldig motivert til trene!

Kari Jaquesson

02.08.2006 kl.11:23

Du tar feil om du tror at de som har vrt ndt til leve med krig, flukt og vold venner seg til det ikke evner leve i fred. Denne konflikten som n pgr for eksempel foregr over hodet til folk. De har ikk evalgt dette, det er maktmenneskene som setter alt igang- de vil jo ikke lide noen tap- det er det alltid det lille mennesket som gjr. Vi har en tendens her i Nord til tro at vi srger s mye mer nr noen dr. Mister noen et barn for eksemple i krybbedd er det jo ingen grense for mye sympati og hjelp man skal f (og det er bra, ikke misforst), men nr man leser om noen som mister alle sine fem barn i en bombeeksplosjon virker det p meg som om mange tror at "Ja,ja, nedi der har de jo s mange barn at de tar det vel ikke s hardt ..."ALLE mdre nsker kunne sende sine barn trygt ut for leke, ALLE mdre nsker kunne gi barna sine nringsrik mat og rent drikkevan, ALLE mdre nsker at barna skal kunne sove uten frykt. Det er INGEN forskjell p oss, det er bare det at vi som er her i luksushjrnet av verden har hatt FLAKS. Det er ikke noe vi har gjort oss fortjent til, vi har bare vrt s heldige av bli fdt inn i en fredelig krok av verden. Alle konflikter i verden dreier seg om penger, markeder, utvidet makt - det er s godt som aldri det lille menneskets rettigheter det er snakk om. Om det er Liberia eller Midt-sten - Cherchez l'argent. (Let etter pengene: Hvem tjener p dette)Det som skjer i Libanon er inten unntak. Libanon gr s det suser og det er det mange som vil ha en jafs av.Hvem m betale? Det lille mennesket som ikke vil annet enn kunne ha en fredelig og trygg hverdag - akkurat som oss.

Silje

03.08.2006 kl.08:59

Utrolig sant Kari. Det er flott at du bruker kjendisstatusen din til komme med meninger p ting som virkelig betyr noe. Det er s lett ikke bry seg om "krigene rundt i verden". Det er s lett vende hodet og tanker bort, og tenke at: ja, ja, snt skjer. S lenge jeg har det bra s.....Men som du sier: det er viktig se lenger og dypere enn "det store bildet". Tenk p alle menneskeskjebnene som lider bak avisoverskriftene. Tenk p all sorgen, tenk p all frykten. Norge er ikke s langt borte, men her sitter vi i vr trygge krok av verden, mange av oss uten evne til medflelse, sympati og uten vilje eller lyst til hjelpe.

Trude

03.08.2006 kl.11:49

Det var utrolig deilig lese bloggen din i dag. Du har helt, helt rett. Takk for at du skrur fokuset p plass igjen! :-)

Christin Aamodt

24.09.2006 kl.21:28

Jeg er inne p bloggen din for frste gang n, og kom over denne. Jeg fr gsehud. Deiligdeilig menneskesyn p deg! Deilig at du er s frittalende!

Skriv en ny kommentar

hits