WOMEN ARE AGAINST WAR- ANY WAR!

Ok, jeg vet at det er altfor lenge siden jeg har vært på, men jeg har hatt skikkelige kvaler. En velsignelse ved å være på et så innelukket og isolert sted som det vi er på denne produksjonen (er på Club La Santa på Lanzarote og spiller inn ny Tv serie) er at det ikke er noe Tv eller radio. Men, man slipper jo ikke helt unna verdens jævligheter likevel og da jeg falt for fristelsen og logget på en av nyhetssidene sist jeg var inne og leste om det som skjer i Midtøsten bare fikset jeg ikke å skrive noe om hverken biceps eller gulrøtter og holdt meg litt unna

Jeg er så innihælvete forbanna!
Akkurat nå sitter familien til min libanesiske kompis på en fjelltopp og lurer på hvordan det skal gå. De har ingen steder å dra, snart ikke noe vann igjen, får ikke tatt ut penger av minibankene, alt er STOPP, BOMBING og HELVETE!

Klarer ikke Israel å leve med fred? Det er jo en velkjent taktikk å lete opp utenforstående "farer" slik at folket ikke tenker så mye på innenrikspolitikken, men jeg begynner faktisk på tro at det landet ikke makter å ha utsikter til fred. Jeg tror i alle fall ikke noe på at det er to soldater som rettferdiggjør drap. For det er det det handler om.

Shame on you, Israel.

5 kommentarer

raggetass

26.07.2006 kl.20:54

Politikk og trening passer fint sammen, selv om biceps og gulerøtter faller litt gjennom sånn engasjementsmessig når verden faller fra hverandre og folk blir skutt i småbiter.Skal tro hva slags forhold israelere og libanesere har til begrepet fred? Fred er ikke bare fravær av krig, og det har vel vært rimelig urolig i dette området ganske lenge. Uten egen personlig "fredserfaring" blir kanskje drømmen om fred så fjern at man først og fremst konsentrerer seg om å finne måter å leve med krigen på - og da blir det vanskeligere for oss å forstå tankegangen også.Takk for at du minner meg på at egne utfordringer (se feks min treningsmotivasjonsblogg) egentlig blir for småtterier å regne i en større sammenheng :-)Lykke til med bloggen forøvrig, fitness er et utmerket bloggtema og jeg gleder meg til neste innlegg. Skriv ofte slik at jeg blir veldig motivert til å trene!

Kari Jaquesson

02.08.2006 kl.11:23

Du tar feil om du tror at de som har vært nødt til å leve med krig, flukt og vold venner seg til det ikke evner å leve i fred. Denne konflikten som nå pågår for eksempel foregår over hodet til folk. De har ikk evalgt dette, det er maktmenneskene som setter alt igang- de vil jo ikke lide noen tap- det er det alltid det lille mennesket som gjør. Vi har en tendens her i Nord til å tro at vi sørger så mye mer når noen dør. Mister noen et barn for eksemple i krybbedød er det jo ingen grense for mye sympati og hjelp man skal få (og det er bra, ikke misforstå), men når man leser om noen som mister alle sine fem barn i en bombeeksplosjon virker det på meg som om mange tror at "Ja,ja, nedi der har de jo så mange barn at de tar det vel ikke så hardt ..."ALLE mødre ønsker å kunne sende sine barn trygt ut for å leke, ALLE mødre ønsker å kunne gi barna sine næringsrik mat og rent drikkevan, ALLE mødre ønsker at barna skal kunne sove uten frykt. Det er INGEN forskjell på oss, det er bare det at vi som er her i luksushjørnet av verden har hatt FLAKS. Det er ikke noe vi har gjort oss fortjent til, vi har bare vært så heldige av å bli født inn i en fredelig krok av verden. Alle konflikter i verden dreier seg om penger, markeder, utvidet makt - det er så godt som aldri det lille menneskets rettigheter det er snakk om. Om det er Liberia eller Midt-Østen - Cherchez l'argent. (Let etter pengene: Hvem tjener på dette)Det som skjer i Libanon er inten unntak. Libanon går så det suser og det er det mange som vil ha en jafs av.Hvem må betale? Det lille mennesket som ikke vil annet enn å kunne ha en fredelig og trygg hverdag - akkurat som oss.

Silje

03.08.2006 kl.08:59

Utrolig sant Kari. Det er flott at du bruker kjendisstatusen din til å komme med meninger på ting som virkelig betyr noe. Det er så lett å ikke bry seg om "krigene rundt i verden". Det er så lett å vende hodet og tanker bort, og tenke at: ja, ja, sånt skjer. Så lenge jeg har det bra så.....Men som du sier: det er viktig å se lenger og dypere enn "det store bildet". Tenk på alle menneskeskjebnene som lider bak avisoverskriftene. Tenk på all sorgen, tenk på all frykten. Norge er ikke så langt borte, men her sitter vi i vår trygge krok av verden, mange av oss uten evne til medfølelse, sympati og uten vilje eller lyst til å hjelpe.

Trude

03.08.2006 kl.11:49

Det var utrolig deilig å lese bloggen din i dag. Du har helt, helt rett. Takk for at du skrur fokuset på plass igjen! :-)

Christin Aamodt

24.09.2006 kl.21:28

Jeg er inne på bloggen din for første gang nå, og kom over denne. Jeg får gåsehud. Deiligdeilig menneskesyn på deg! Deilig at du er så frittalende!

Skriv en ny kommentar

hits