Hva er fitness?

Tenk deg om og kjenn etter på hvilke assosiasjoner du får. Hvilke ord? Hvilke bilder? Jeg tør ta sjansen på at ordene kan være: slank, sterk, markert, muskuløs, fettfattig, og bildene preges kanskje av muskuløse kropper med lav fettprosent? I så fall er du neppe alene om det.

For meg handler det å leve et sunt liv – eller et Fitnessliv - om så mye mer enn å ha en kropp som ser ut på en bestemt måte. Å leve slik kroppen er ment å leve – i daglig aktivitet er et must, likeså det å mate kroppen med nok av de stoffene den trenger for at alle prosessene skal kunne fungere som de skal. Fitness kan være alt fra gleden over å finne en ny måte å lage linsesuppe på, til å engasjere seg i hvem som skal bestemme hvem som skal få opphold i landet.

Et av nøkkelordene mine er respekt. Respekt for seg selv, for andre, for miljøet, for følelser, for livet i seg selv. Et annet ord er omsorg. Å bry seg, å orke å strekke seg utenfor seg selv.

Hva er harmonisk livsstil?

79327-30Kanskje finnes det like mange svar som mennesker, poenget er vel å kjenne etter, å tenke over, å orke ubehaget ved å revurdere? Å innta en bevisst, proaktiv og engasjert holdning til det livet man lever, på denne fantastiske, lille, rare ballen vi lever på – alle sammen – sammen.

Sånne ting kommer jeg til å skrive om i denne bloggen – alt fra linsesuppe og nye måter å trene på til hvem jeg synes skal bestemme over ditt eller datt.

Forhåpentligvis kommer du til å få noen gode tips, å få lyst til å si din mening og ikke minst til å komme med innspill på viktige saker.

Hilsen Kari Jaquesson!

46 kommentarer

Nyonga

02.06.2006 kl.09:39

Hei Kari,What a super blog! I would really love to have a chat with you about some of your exciting projects related to reproductive health. When would it be suitable?Best regards,Nyonga+47 41917705 (mobile)

ragnhild jaquesson

02.06.2006 kl.12:45

gratulerer med bloggen , den er flott og motiverende for oss alle.stå på kari du gjør en fin jobb.

Susanne Harrington

02.06.2006 kl.21:40

Hey Kari!Du skriver ord som kommer til og engasjere mange. Om de er enige eller ikke vil det uansett få mange til å tenke over saker de ikke har tenk på tidligere. Vil følge spent med på temaene du vil gi oppmerksomhet fremover!

Tiram

06.06.2006 kl.10:51

Velkommen inn i folden;D Og takk for lenka til meg i sidekolonna -- den har faktisk generert litt trafikk:)

--BiRgiTtE..//<33

02.11.2006 kl.14:01

Hei hei =DLurte på om det kom en sesong 2 av "Et lettere liv" ..Er 12 år og syntes jeg er veldig overvektig..Klem fra meg :)Ps: Tror de som var med i serien er utrolig glad for det du har hjulpet dem med :)

anonyma

09.02.2007 kl.12:50

hei=)lurte på hvordan man ved hjelp av trening blir "kvitt" magen, jeg trener hardt med magemusklene, men det som enten ligger utenpå eller innenfor de er ikke til å rikke på.jeg hører at det ikke er bare jobbing med magen som skal til, men flere treningstyper som sammen skal skape en "kjedereaksjon"... som jogging og kraftsenteret samt sunn og næringsrik mat.har du noen forslag til hva jeg kan gjøre?

anonyma

09.02.2007 kl.12:52

dine sider, filmer og tv innspillninger er, har vært og kommer vidre til å være til hjelp for andre. det er mye sant i det du sier.

Filippa

22.02.2007 kl.12:39

Bare et kort spm Kari: Kan den fat burner videoen din brukes av gravide (2 trim tremester). Eller er den dvden din med Mammatrim best egnet?Stå på :)

Nann-Rosita

24.02.2007 kl.10:42

Ang fitness ..Jeg tror vi har forskjellig mening om hva fitness er. Jeg konkurerer selv innen en av fitnessgrenene , og blir nok litt mutt og irritert når folk "trner fitness" , da dette for meg er en konkurransegren som man konkurer i . Greit nok vi lever for den, men at folk som ikke konkurerer "lever/trener fitness" blir for meg veldig feil å si.

Elisabeth

01.06.2007 kl.17:48

jeg sliter med 26kg overvekt pga jeg har i mange år slitet med spiseforstyrrelse trøstespising.. Noen råd å komme med??

Aina

07.06.2007 kl.11:04

Hei KAri

Lurte på om du har en privat mail adr..??

Hilsen en som virkelig treger hjelp.

Håper du svarer.

jente på 27

20.06.2007 kl.11:49

Hei, jeg har sett på "Et lettere liv", og ser at de ikke får drikke light-brus. Jeg lurer på hva som er grunnen til det?

Jeg slanker meg, men har lett for å få hemorroider, så det blir vanskeligere å bevege seg. Har du noen tips?

jente 21

24.06.2007 kl.19:23

hei hei Kari!!!!! vet ikke annen måte å nå deg på.

trur jeg trenger din hjelp......! jeg har sett ditt progream "et lettere liv" og skulle ønske jeg var like heldig. for ca. 2 år siden var jeg så dum å hørte på legen min å bestemt meg for å sette inn en p-stav..d skulle jeg aldrig gjort. tro d eller ei, jeg la på meg 20 kg på kun 3-4 måneder. forsto ikke hvorfor, men dor på sykehuset å tok den ut å fikk vite at den ikke hadde fungert som den skulle. kroppen min hadde fått hormonsjokk!!! de 20 kiloene den påførte meg har ødelakt helt for meg. jeg veide 62 kg før jeg la på meg, å hatet meg selv og var konstant deprimert å trodde jeg var tykk da. d som var d verste var at jeg fikk vite at man egentlig skal bli testet for den før man tar denne stave, d fikk ikke jeg..hadde di testet meg først hadde jeg ikke hadd di 20 kiloene. av alt jeg har sett deg gjort i å hjelpe andre til et lettere liv og vært en inspirasjon. jeg trenger din hjelp, jeg vil ha et bedre, lettere liv og føle at d er håp for meg også. håper du tar deg tid til å svare meg. hilsen jente 21. p.s. håper på ny sseong med et lettere liv og med utviddet alders gruppe.

Jente 15

24.06.2007 kl.21:19

Hei, Kari!

Jeg har kjøpt Fatburner DVD-en og for noen dager siden kjøpte jeg den siste boken din! Må bare si at å trene med deg på DVD-en er sikkelig morsomt! Etter trening føler jeg at jeg har lyst til å bevege meg enda mer.. =) Den siste boken din er veldig nyttig! Trener kondisjon- og styrkeprogrammet med deg hver dag nå og føler meg bedre etter noen dager! Du er en stor inspirasjon! Tusen takk for at du er den du er =)

anonymus

24.06.2007 kl.21:55

hei!

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe den fatburner dvd en din.

og så lurer jeg på om hvor hvor mye porto og oppkravsgebyern koster.

hade, hade.

Jente 15

27.06.2007 kl.19:16

Hei, du som kanskje skal kjøpe fatburner!

Tenkte jeg kunne hjelpe deg.. =)

På http://www.powermusic.no/storefront.php kan du kjøpe Fatburner.

Det er gratis å melde seg inn, og DVD-en kommer etter 1-3 dager.. vanligvis! =)

01.07.2007 kl.18:01

Hey Kari.

Såg på serien "et lettere liv". Du e virkeli flink t å få ungdommen opp av gostolen å ut i aktivitet.. Hadde vert grett å hatt ei så dg så pusha mg t d o:)

Eg føle meg nokså overvekti for tiå, har vert d heila live.

I 10. klasse va eg ca 105-110 kg. Mn nå har eg fått en litt bedre livsstil å hverdagen e enklere men eg føle meg ennå overvekti.

E ca 185 høge å ligge på rundt 89 kg.

Trene vekter å går tur nesten hver dag i ca 3 kvarte-time.

Eneste så stoppe meg e at eg e for gla i pc-en å tv'n.

Går en del timer t d hver dag.

Har og hatt en form for spiseforstyrrelser mn det ødela mye for meg og hverdagen så eg holdt kje ut d.

D e kje så ofta eg e innpå denna siå så eg hadde håpt på å fått et lite svar fra dg på e-posten så eg skreiv inn.

Håpe på svar fra dg:) Hadde o vert kult å fått noe tips om trening å kosthold i forhold t min vekt å høyde så eg kan klara å hålla på i lengre ti..

Likte veldi godt programme "et lettere liv" å eg håpe på at du vil snart komme ijen me ein lignanes serie...

Klemz...

jente 21

07.07.2007 kl.22:00

hei Kari!!!

er d meningen at du skal svare på disse spørsmåla vi legger inn?????? trenger virkelig din hjelp, dine råd!!!

hilsen jente 21._ susanne

Camilla snart 13

29.07.2007 kl.01:42

Hei Kari!

Jeg så på et lettere liv ungdommene virket veldig glade etter du hjalp dem.

Jeg veier 70 kg og er 1,55(ca)høy å begynner snart i 8 klasse, jeg prøver å gå ned har du noen tips eller råd om hvordan jeg kan gå ned???Har prøvd å gå ned selv men det går eller opp(NÅ trenger jeg hjelp)

Andreas Engvig

02.08.2007 kl.20:22

Brain Fitness som en viktig del av Total Fitness.

Jeg er legestudent, og jobber for sommeren i et Brain Fitness firma i San Francisco.

Vi jobber med aa spre kunnskap om hvordan fire pillarer, inkludert brain exercise kan bidra til sustainable brain health. Det er blitt virkelig stort her borte.

Mange firmaer jobber aa implementere brain fitness i sine treningsprogram for ansatte.

Andre gaar paa online brain gyms der du kan trene de mentale musklene dine, slik vi begynte aa gaa paa treningsstudioer i forrige aarhundre for aa trene resten av kroppen.

Noe for bloggen din?

Mvh

Andreas Engvig @ SharpBrains blog

http://www.sharpbrains.com/blog

Maiken Nilsen

03.10.2007 kl.09:53

Hei Kari !

Ja, jeg er en jente på 17 år som føler at i årene som har godt har jeg bare lagt på meg og lagt på meg. Det er ikke mye men jeg liker det ikke. Jeg trener flere ganger i uka, men jeg synes at jeg ikke blir verken tynnere osv.

Kan du være så snill å gi meg noen tips om hvordan jeg skal trene å spise sunt ?!

Hilsen jente med dårlig selvtillitt.

Aud-Helen Karlsen

22.11.2007 kl.17:07

Er ikke akkurat noen kommentar, menønsker så sterkt et lite råd fra deg.

Har god del benskjørhet og finner det svært vanskelig å trene, må nok bassere meg på lette øvelser, men er usikker på hvordan.

trenger å trene rumpen må inrømme det, men også hele kroppen da jerg har tedens til å bli sriv i muskøer og skjelett.

Håper at du har tid til å gi noen råd.

Følger deg på God morgen Norge og synest du er super når det gjelder trening. Må si si

jeg føler meg litt dum da he he. Legger til at jeg tross alt er 57 år da.

Seka

11.12.2007 kl.18:30

Hei Kari.Nå skriker jeg for hjelp. Nå har jeg virkelig sunket lavt. Nå sitter jeg faktisk å griner fordi jeg må skrive til deg og håper at du kan hjelpe meg. Jeg var overvektig som liten, var mobbeoffer alle skoleår, klarte å slanke meg, under normalvekten en gang, men gikk fort opp igjen. Klarte å gå ned igjen og opp osv. skikkelig jojo slanking. Jeg klarer liksom ikke å nå det jeg vil. Nå har jeg nådd et sånt nivå at jeg verken går ut, bare hvis jeg må. Og med ut mener jeg på byen. Jeg har gått opp ganske så mye og orker ikke jojo slankingen mer. Var hos en ernæringsfysiolog ved et sykehus, men de kunne ikke behandle meg siden jeg ikke var overvekt. Jeg spurte om jeg kunne få et par konsultasjoner slik at jeg kan forebygge overvekten, men det kunne dem ikke hjelpe meg med. Siden jeg igjen ikke var overvektig. Hva er det som skal til før en skal få hjelp?Jeg har sett på programmet ditt "et lettere liv" og spurt han godeste om hvorfor jeg ikke er med. Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg har spurt kjæresten om hanhar lyst å trene sammen meg, men det hadde han absolutt ikke lyst til. Han har selv gått opp over 20 kg.Jeg orker ikke tanken på å være kjukkere,jeg har prøvd å kaste opp etter hvert måltid men (det var ikke noe for meg) og jeg har prøvd å ikke spise, men da blir jeg bare dårlig og det er jo et bra tegn. Jeg elsker mat, men spiser ikke så mye, det bare legger seg lett på meg. Har vært hos lege for å undersøke meg, men alt er ok med stoffskifte osv. Jeg hadde tenkt å reise bort i 3 mnd for å trene og bare være for meg selv, for å vinne tilbake respekten for meg selv, føler at jeg har mistet alt. For at jeg skal reise bort å trene hard så må jeg har penger og med boliglån så er det umulig. Hvorfor må alt koste så mye??? Er alt for opptatt i hjernen med tanken på slanking, har brukt masse penger for å prøve nye ting, men aldri når jeg målet.Familien er også lei av slanking, så når jeg sier nei takk til noe sjokolade fordi jeg har lyst å prøve å la vær, så sier dem: Nå må du gi deg, det skader ikke, også ler alle.. Det er ikke lett å være meg, og slik er det mange mennesker som har det tror jeg, men mange er redd for å si noe. Jeg måtte manne meg opp for å skrive alt dette.Hvorfor koster det å leve et sunt liv, og hvorfor må man gå gjennom noe slik uten hjelp fordi det koster for å få hjelp. HÅPER VIRKELIG OM NOEN KAN HJELPE MEG. Hvis jeg ikke får noe hjelp av dere eller ikke for noe svar så får jeg bare la vær. Jeg har vært sterk, men har mistet all energi i kroppen.Men håper på et positivt svar:-)Hilsen SEKA

Terese i USA

11.01.2008 kl.02:27

Hei Kari,Jeg bor fortiden i USA og har planer om aa bli personlig trener ved aa gjennomfore godkjent sertifisering her. En dag haaper jeg aa komme hjem til Norge og jobb som personlig trener, men vet ikke helt hva om kvalifiserer til dette hjemme i Norge? Har ogsaa planer om aa ta sertifisering for aa bli Health/fitness instructor og

ma derfor ta grunnfag i Kinesiology - excersise sience. Er dette noe som er "godkjent" i Norge??Takk for hjelpen!

anonym kokk;)

19.02.2008 kl.23:19

hei... er en gutt på 16 som går første året resturang og matfag. Men problemet mitt er at jeg er litt for "gla i mat"... etter at jeg bynte har jeg gått opp ca 12-15kg:-( jeg syntest sel at jeg hadde et bra kosthold og en bra kropp før, men no så er jeg ganske "dryg" i rundt midjen. jeg har veldig lyst til å få til bake den gode gamle kroppen min, men jeg orker ikkje å bynne å trene. jeg har sakt d ofte til venner og familie at jeg skal bynne å trene men, det sjer aldri... hva skal jeg gjøre og hvor skal jeg beggynne??!håper du kan hjelpe meg til å trivest med kroppen jeg går i... hilsen anonym kokk;P

Kjersti

26.02.2008 kl.10:42

Hei Kari! Jeg ønsker å gå litt ned i vekt, og fikk et tips av en treningsveileder på et treningssenter om å ta meg en joggetur hver morgen på tom mage, gjerne etter å ha drukket en kopp med sterk kaffe. Etter å ha lest en artikkel her om dagen som omhandlet nettopp morgentrening på tom mage, begynte jeg å lure på hvilken treningsintensitet som gir best resultat forbrenningsmessig sett under sånn type trening. Artikkelen understreket viktigheten av å trene med lav intensitet. Det stod at dersom intensiteten blir for høy og du ikke har spist, begynner kroppen å bruke av sukkeret som du har lagret i musklene i stedet for å benytte seg av fett som drivstoff. Men samtidig leser jeg jo støtt og stadig at det er høyintensiv trening som gjør underverker for forbrenningen...!?! Spørsmålet blir da - skal jeg trene med høy eller lav puls for å få best resultat dersom jeg trener på tom mage om morgenen..? Setter stor pris på svar :-)Mvh, Kjersti

Marthe

14.02.2009 kl.13:19

HeiLurte på om du har tips til bra pilates dvd??

Nina

27.09.2009 kl.15:56

Hei Kari.

Skriver til deg da jeg ser på deg som en som er ekspert :-) på mat, trening etc.

Jeg er jente (dame) på 48 år. For to år siden gjennomførte jeg en Gatsric Bypass operasjon og har siden gått ned nærmere 60 kilo.

Jeg er utrolig glad for at jeg turde (var nemlig livredd), å gjennommføre operasjonen. Jeg har, siden min mor satte meg på min første slankekur som 14 åring gjennomført utallige kurer. Mange ganger har jeg gått ned 20- 30 og 40 kilo, men alltid lagt på meg igjen. Da jeg ble gravid med min sønn for 14 år siden hadde jeg gått ned over 40 kilo på Cambridge, men alt pluss litt til, la jeg på meg i løpet av svangerskapet.

Etter det ga jeg opp og la bare på meg mer og mer. Da jeg ble operert veide jeg 155 kilo.

Jeg har aldri spist et måltid med god samvittighet.

Men så til mine 'problemer' nå:-)

Jeg ønsker å gå ned 15-20 kilo til, og ønsker å begynne å trene for å få 'drømmekroppen' :-)))

Mange som har gått ned så mye som jeg har må igjennom plastisk kirurgi. Det må nok jeg også da jeg har mye løs hud, men vil trene sånn at jeg kommer i form og at jeg kanskje til min femti års dag, ikke ser ut som en 50 åring :-))

Så lurer jeg på; hva gjør jeg, hvordan begynner jeg? Kunne det være en ide for et tv program. Følge meg på veien :-)

Jeg er ikke trent i det hele tatt og vet jeg må begynne på scratch, men jeg er sta og har stå på vilje til å gjennomføre dette. . .

Vennlig hilsen Nina

Kari Jaquesson

02.10.2009 kl.22:03

Nina:Du har fått en ny sjanse. Husk at årsakene til din overspising ikke er borte selv om du har tatt en operasjon, Jobb med ditt VELVÆRE og dine mønstre. Beste du kan gjøre: Gå minst 1 time hver dag i raskt tempo (2 halvtimer er helt OK) etter hvert vil tempoet ditt øke, men gå så fort du kan hele tiden.

Begynn å trene styrke på et senter eller invester i min DVD: Video Vitamin 4 se HER: http://www.powermusic.no/storefront.php?pid=184 Den DVD?en er fantastisk for å stramme opp formene!

Ditt viktigste redskap: tålmodighet, langsiktighet, tilstedeværelse! Lykke til! En dag av gangen!

May Britt

11.10.2009 kl.10:29

Hei Kari:0) Super blogg du har :0)

Marianne

21.10.2009 kl.20:54

I dag kjøpte jeg boken din, og den er enda bedre enn forventet! Gleder meg til å lese den fra perm til perm og prøve ut oppskriftene dine :):)

Marianne H Skjærvik

30.12.2009 kl.21:58

Hei Kari!

Jeg er ei jente på 27 år og har nå gått sykemeldt i 4 måneder på grunn av veldig vonde hæler. Påvist hælsporer og betennelse. Driver å prøver ut diverse for å kanskje komme meg på jobb igjen snart.. Jeg vet med meg selv, og legen sa det til meg nå at jeg skulle gått ned i vekt.. Jeg er 1. 78 lang og veier ca 90 kg. Legen rådet meg til å begynne med en diett også vil jeg trene i tillegg. Kjenner at jeg trenger det veldig! Kan du gi meg noen gode råd om kost og trening.. Har den nye videoen din fra god morgen norge. Jeg har trent mye etter deg tidligere. Var kjempeflink i 1 1 /2 år, men så dabbet det av med alt etter at faren min døde i bilulykke for 3 år siden. Nå MÅ jeg bare ta meg sammen... derfor spør jeg deg om du kan være snill å gi meg noen gode råd!

På forhånd takk!

Marianne H Skjærvik

Kari Jaquesson

06.01.2010 kl.09:32

Marianne H Skjærvik:Hei Marianne. Kan ikke gi deg noen spesifikke kortholdstips, men vet du hva? Sjekk boken min "KETSJUP ER ÅLREIT". der er det masse tips og oppskrifter. Det som er viktig for deg å er å begynne gradvis med aktivitet som FÅR DEG UT AV HUSET: Dra på svømmehallen. Jeg vet at man føler seg litt "OFF" når man føler seg stor, men hvem har sagt at du må gå med badedrakt? Jeg bruker shorts og singlet med treningsBH under når jeg er i svømmehallen. Svømming er lett å få til selv om hælene er vonde. I tillegg kan du sykle og trene styrke på apparater. Meld deg inn på et treningsenter. Mange har fått super gruppestøtte & kunnskap gjennom kurs som Grete Roede og Libra. Meld deg på - i det hele tatt - mest mulig sosiale aktiviteter. Det er beintøft å miste foreldrene sine, og 27 år er faktisk ganske ungt å miste faren sin. Man kan føle seg tom og trist kjempelenge, at det ikk er noen vit si noenting. Men tenk på, at han ville helt sikkert bedt deg om å LEVE!! Ikke bare overleve. Så når motivasjonen svikter, lev litt for papsen din også!

Håper du blogger tilbake om et par uker og forteller om hvordan det går. Klem fra Kari

Jente 17

28.02.2010 kl.17:55

Heisann, noen år tilbake hadde du et program som het "ett lettere liv"...Det va kjempebra og for meg virket det virkelig som de ungdommene som deltok faktisk fikk et bedre liv i etterkant! Nå lurte jeg bare på om det noen gang i nær framtid kommer et nytt program, som det går ann å melde seg på i?

Jeg kunne virkelig trengt hjelp til å få bedre helse og sunnere kropp gjennom sunnere mat og bedre trening, men jeg klarer ikke starte selv, så jeg tenkte på dette programmet her om dagen, og tenkte jeg skulle høre om det kommer en ny sjanse for oss andre som trenger hjelp til et bedre liv også :-)

Mvh

Jente 17

snart2barnsmamma

11.06.2010 kl.10:36

Hei Kari!

Eg lurte på om du har noen gode tips/treningsvideo som funker bra til trening etter fødsel. Har dvden din "Mammatrim med Kari" og synst den har vært kjmepe god å ha, selv om formen har "sviktet" meg litt. har en gut på 3år, så får beveget meg hver dag hvertfall:) Nå er eg gravid i uke 30 og det nærmer seg mål:) vill gjerne komme i form igjen etter fødsel...

Kari Jaquesson

12.06.2010 kl.15:04

snart2barnsmamma:Hei! Trim med Kari er veldig fin med 3 forskjellihe program. et med kondis (20 minutter), et med stram-opp (20 minutter) og et med "myk gym" (20 minutter). Etterhvert er det fint med Video Vitamin 4 med strikk og Video Vitamin 5 Fatburner. Kan også anbefale deg gratisDVD'en du kan få på www.tena.no med øvelser for bekkenbunn - laget av Kari Bøe som er ekspert på dette. Lykke til!

Elisabeth

24.06.2010 kl.22:14

Hei Kari

Først må jeg si at du gjør meg i så skikkelig godt humør!! Du er alltid så sprudlende og positiv.

Derfor tenkte jeg at søren å...nå prøver jeg, har tenkt på å skrive til deg noen ganger...

Jeg har tittet litt på de forskjellige treningsvideoene dine og funnet ut at det er jeg selv som må gjøre noe - nå.. Problemet er å finne ut hva jeg skal starte med...og håper du kan gi meg noen gode råd og tips.

Jeg er 172 cm høy og veier ca 60 kilo. Jeg skal ikke trene for å gå ned i vekt, men jeg ønsker å få bedre holdning og styrke. Jeg sliter med balansen og føler at jeg er "stiv som en stokk" uansett hva jeg starter med. Dansingen jeg så på en av videoene ser jo SÅ morsommt ut..men jeg føler at jeg ikke har rytme heller, men som dere sa så har alle det - man må bare slippe seg løs.

En annen viktig del for meg er hva ting koster. Jeg har ikke all verden av penger og kan ikke gå på helsestudio/ treningssenter som koster mange hundre kroner pr.mnd.

Da stopper det seg kanskje selv tenker jeg...

Jeg brakk et ben inne i ankelen for 2 år siden som jeg føler ikke er 100% bra ennå. I tillegg sliter jeg med tretthet og går konstant på B12 vitaminer, er i startgropen av lavt stoffskifte, som ikke har slått skikkelig ut ennå.

Så da er spørsmålet mitt: Hvor og hva bør jeg starte med?? Jeg har SÅ lyst til å lære meg å danse...hvis jeg tør - og jeg trenger virkelig styrke og kondisjon...samt balanse..

Jeg håper virkelig at du kan svare meg og gi meg noen råd - selv om jeg er slank og ikke skal gå ned i vekt. Jeg trenger virkelig å komme i form jeg også....og sliter med motivasjon, har ingen som kan dra meg opp av sofaen.

Håper å høre fra deg Kari, ha en fortsatt fin kveld. :-))

Kari Jaquesson

26.06.2010 kl.18:59

Elisabeth: Tusen takk for veldig koselig tilbakemelding! Du skal absolutt IKEK ned i vekt! (kanskje heller få litt mere muskler): Deter viktig at du får en SPESIALISTvurdering på stoffksiftet slik at du kan få riktig medisinering så fort som mulig. Det er ingenting å vente på når du har tretthet og andre typiske symptomer. Alle jeg har sendt avgårde til legen som har fått riktig medisinering sier at det er som å trykke på en knapp: plutselig er overskuddet tilbake!

Hvorfor må du ta B12 tilskudd?

Å trene hjemme med DVD er billig, gøy og tidsbesparende. Jeg anbefaler deg å begynne med Video Vitamin 4 (den med strikker). Den gir topp resultater på oppstramming, styrke, holdning osv. Etterhvert kan du supplere med noen av de andre.

Hva gjelder dans: Hva med å prøve seg på et kurs? "Kom og Dans" kursene er å finne mange steder i landet. Da trenger du ingen partner og jeg tror ikke de kursene er så dyre.

Håper du skriver og forteller hvordan det går! (pluss hvorfor du må ta B12)

Lykke til! :-) Kari

Hans

13.09.2010 kl.20:37

Hei.

Hvordan sender man en beskjed til deg som ikke skal på bloggen. Den "spør Kari" linken virket ikke.

Kari Jaquesson

19.09.2010 kl.11:51

Hans:Via FB :-)

Kennet

24.10.2010 kl.19:59

Hei, Kari.

Kan jeg linke deg til min hjemmeside?

:)

Fruktig

26.10.2010 kl.19:46

Hei kjære Kari!

Jeg er ei jente som har kommet ut for en skade og kan ikke trene på laaang tid, og siden aktivitetsnivået mitt reduseres så kraftig, ble jeg anbefalt et mye lavere kaloriinntak også.

Jeg er i utgangspunktet tynn og slank, og har heller ikke vært i stor aktivitet de siste årene fordi jeg har startet på et krevende, men engasjerende studium som tar mye tid.

Jeg lurer på hvor mange kalorier jeg bør ligge på for å opprettholde min vekt? Jeg regnet det på på en slik kalulator at jeg burde ligge på ca, 1800 kcal om dagen med mitt aktivitesnivå. Kan dette stemme? Jeg er 170 cm og 58 kg, 21 år gammel.

Kan du være så utrolig snill å komme med tips til en dagsmeny for meg med 4 måltider? (Dette passer rytmen min best.)

- For at jeg skal få i meg alle mikronæringsstoffene jeg trenger på et slikt ?stramt kalori budsjett?, at jeg må beholde muskelmassen og en riktig fordeling av makronæringsstoffene

- Jeg er utrolig glad i GROVT brød og godt med variert pålegg.

- Ja, jeg liker fisk.

- Middag på ca. 600 kcal

- Prøv å inkludere 5 om dagen!

Dette betyr så utrolig mye for meg, siden jeg er svært opptatt av sunn ernæring etter at flere i familien min sliter med lvsstilssykdommer, og jeg ønsker en god helse tross mitt labre aktivitetsnivå.

Jeg ser opp til deg og synes du er en knalltøff dame. Håper du kan svare med på dette.

Vennlig hilsen en skadet og frustert.

Fruktig

04.11.2010 kl.19:49

?

Heidi

27.05.2012 kl.21:50

Hei Kari!

Ser på GMN hvær mandag,for og innformere mæ sjølv om nye

treningstips osv. Trener selv på Flex Harstad -og trives godt med det!

Snart starter sommerprogrammet,og det blir utetrening i år. JIPPI!

Det blir spennende når progr.kommer. Har du noe sånnt på ditt studio?? Kan jo være et tips for

alle....ut på tur aldri sur! Ha en fin uke Kari.

Heidi

27.05.2012 kl.21:56

Hei Kari!

Flott blogg du har.

Liker selv og trene og leve sunt.

Ha ei fin uke.

Heidi

27.05.2012 kl.22:00

Hei Kari!

Flott blogg du har:))

Skriv en ny kommentar

hits