Mat, kosthold, ernæring

Det er mye tull på trykk!

Bladet I Form byr jo på litt av hvert. Jeg jobbet for dem i mange år og lesere kunne vinne meg som trener og så skrev jeg om hva slags resultater de oppnådde. Som alle for alle andre som skriver ko...

Mmmmmm - yum!

Denne skal jeg lage i sommer! Mmmmm, friskt og lekkert! #kake #vannmelon #trimmedkari

Produkter som fortjener en fest!

I morgen skal jeg holde foredrag på Litteraturhuset sammen med Fairtrade Norge. Rettferdig handel vil bli viktigere og viktigere. Jeg er overbevist om at de produsentene som satser på det vil være ...

Nye alternativer til melk og fløte

Jeg var nylig på lanseringen av nye vegetabilske produkter som kan erstatte melk og fløte fra kuer. Det er veldig få som ikke tåler melk i Norge, men mange tror de ikke tåler det. Men den kanskje v...

Digger økologiske København!

Jeg var faktisk i København to ganger i sommer. Jeg var med på Masterchef og innspillingen foregikk i København. Under intervjuene underveis spør de hva man er minst flink til og helst ikke vil lag...

Inspirasjon til et enda bedre kosthold!

Denne lille gutten sier det så fint ! (Kleenex-moment, gå og hent før du ser på)! Eller hva? Han har et poeng. Når det er sagt: Jeg er kjøtt-eter. Absolutt. Elsker en blodig entrecôte. Det er...

Smart på restaurant!

På de fleste restauranter er det (altfor) store porsjoner. Det resulterer i to ting: a) du overspiser eller b)du lar mye ligge igjen og masse mat blir kastet. Begge deler er uheldig. Det finne...

En super bokanmeldelse! Vanlig mat = bra!

Denne mailen fikk jeg for et par dager siden. Jeg fikk lov til å gjengi den her på bloggen. Jeg synes hun har mange gode poeng! - Og selvsagt er det superhyggelig å få så god tilbakemelding på boke...

Maten i "En Ny Start"

Alle deltagerne i serien fikk boken min "Ketsjup er Ålreit" og jeg fikk veldig god respons på det. Den er nå ute i billigutgave under navnet "Sunn Hverdagsmat" og den kan du få i bokhandelen eller ...

Smart grep for informerte valg - Viva New York!

Isommer var jeg i USA, blant annet i New York City. Der har borgermesteren bestemt noe veldig lurt. Alle restaurantkjeder (altså alle med mer enn et sted) må oppgi kaloriinnhold på alt som står på ...

Meatfree Monday rocker!

Meatfree Monday er et godt innarbeidet konsept i England og begynner å bli kjent også i andre land. Det går kort og godt ut på å spise kjøttfritt én (ekstra) gang i uken. Kjøttforbruket har steget ...

Sunn mat dyrt?

Vi'kke si at det er dyrt, nei. Hva sa du? At kål er kjedelig? Neihæhei! Kanskje det er fantasien det skorter på? Da skal jeg grave frem noen digge oppskrifter fra hodet og legge ut her. Men ikke ...

Mathysteri?

Aftenposten spør på forsiden i dag: ?Er vi blitt en nasjon av mathysterikere? (Også noe på nett: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/John-Roger-Jamth-lever-pa-supermat-6985166.html) Vel, det k...

Mer Aubergine

Jeg kan bare bekrefte at auberginelasagne er døgodt. Aubergine i små terninger med hakket løk koser seg ført i litt olivenolje, hvitløk, så en god liter tomtapassata (eller finhakkede tomater på bo...

Mere mat!

Ja, da er siste rest av Imam Bayeldi blitt spist opp (i går). Jeg laget nemlig en gigaporsjon. I dag gikk jeg løs på squashen og gjorde det superenkelt: Skar opp i brede staver, lot dem bare såvid...

Aubergin, aubergin - Imamen besvimte!

Jeg har promotert aubergine ri dag, kom innom Rem aog det var auberginer og squash til 15 kr kiloen. Jeg kjøpte masse! Her er min favorittoppskrift - dette hadde vi til middagidag sammen med ovstek...

FOOD (con) FUSION

I sommer var jeg på reise i USA. Blogger litt om forskjellige ting derfra fremover.Dette er femte innlegg i serien. En ting (av flere) jeg digger med USA er at det er en utrolig entrepenørånd der....

True Food Kitchen i San Diego.

I sommer var jeg på reise i USA. Blogger litt om forskjellige ting derfra fremover.Dette er fjerde innlegg i serien. Før jeg dro til USA ba jeg "medlemmer" av min Facebookside om å komme med tip...

Refill lønner seg ikke, faktisk... rart!

Man skal vel kunne gå ut i fra at det er billigere å kjøpe refill til noe enn å kjøpe det i "ordentlig" emballasje. Ikke når det gjelder Nescafe Gull. Har du kjøpt et 200 gr glass og ønsker å fyll...

Lørdagskosen død?

Om du har problemer med å gå ned i vekt, eller rett og slett går opp litt og litt hvert eneste år kan denne artikkelen være interessant for deg. Om alle som sier at de kun spiser snop og chips på ...

En sann kostholdsrevolusjon!

Det skrives så mye om dietter, kostholdstyper osv. Men vet du hva? Det mest revolusjonerende som kunne skjedd med kostholdet her til lands ville vært om alle faktisk fikk i seg "fem om dagen". MYE ...

Dagens middag

I England har de begrepet "Meat free Monday". I går hadde vi makrelltil middag - nydelig! (holder meg mest mulig unna oppdrettsfisk og makrell er fri og glad fisk!) Men i dag blir det veggis. Syne...

Junkfood har fortjent navnet sitt!

I kveld har jeg tatt meg Yngste Prince Charming på Chat Noir. Han kom rett fra fotballen så vi skulle ta en matbit på Burger King - noe han synes var ok. Jeg synes: Jeg tok en Crispy Chicken og f...

Dropp frokosten? And here we go again...!

Har bare sett forsiden av VG idag, men det var nok til å vite at telefonen kommer nok til å ringe for en kommentar i dag. Jepp- det gjorde den. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å bare svare at ...

Cor, blimey, har fiken fått en rival?

A Piece of art! Om du har fulgt med på bloggen min vet du antagelig at jeg er vill etter ferske fiken.Det er mange frukter som er himmelske, men i dag vil jegfå presentere en av mine yndlingsgrønn...

Mye mas om mat & trening & slanking?

De siste årene har det økt på med stoff om mat, trening, livsstil, slanking og velvære i alle typer medier. Dette stoffet er ikke lenger forbeholdt enkelte uke ri året, som januar og juni. Jeg er o...

Slanke seg med kaker, gå det an?

I 10 uker spiste Mark Haub, professor i human ernæring ved Kansas State University, en av disse søte kakene foran seg hver tredje time istedenfor å spise "ordentlig" mat. I tillegg til søte kaker a...

Frokost til gutta!

Hjemmet mitt er Norway Cupbastion hele denne uken og vi er alltid mange til bords. I går var vi ni til bords til middag. Superhyggelig! Yngste Prince Charming spiller på Vålerenga - og TAKK til Kla...

En (etter min mening) dott uttaler seg om vekt og slanking.

Før jeg går videre: Egentlig irriterer det meg å servere enda flere treff til et av dagens ubrukelige innlegg i pressen, men jeg MÅ bare få sagt mitt.En sikker måte å få masse oppmerksomhet på er å...

ADHD?

Ja, her kommer enda et innlegg i dag. Skulle egentlig på en jobb til Tønsberg som er blitt utsatt til i morgen, så da får man god tid til å lese avisene før dagen er på hell og i dag er det flere s...

Slank på pulver?

Du fikk kanskje med deg artikkelen i VG? "Kjendiseksperter langer ut mot pulverslanking." Jeg skjønner godt at mange kan bli fristet til en tilsynelatende rask og enkel vei til vekttap. M...

I dag har jeg også rosa blogg...

Om noen kaller deg ei ku eller geit i dag kan du bare smile søtt tilbake. Det er jo det egentlig et kompliment - det er jo VerdensMelkedag i dag. Jeg har vært på frokost hos melk.no som er Opplysni...

Skremselspropaganda fra bladet I Form.

Det er bare helt utrolig hvordan bladet I Form prøver å fremstille mat som noe farlig og skummelt. Det blir bare verre og verre. Det er en del bra artikler i I Form, men det er rett og slett skadel...

Auberginer i solarium...

Mine vakre auberginer (se forrige innlegg) ble stuffet etter alle kunstens regler. Coucous med revet sitronskall, auberginen stekt i kuber, paprika, løk og rødløk,flat persille og feta - svosj inn ...

Jojoslanking - har du gått fra vettet??

Kjære vene - jojoslankingen er i gang igjen.Nå kommer alle de desperate mailene! Hallo? Hva har du drevet med hele vinteren? Det er skikkelig usunt å gå opp og ned i vekt. Faktisk bidrar det bl a t...

Linedance etter franske oster...

Hadde det helt topp i Paris!Det var det gøy å lage mat fra boken min "Ketsjup er ålreit",se påmasse spennende matbøker på Cookbook Fair, møte jeg mangenye mennesker med pasjon for mat, je...

Paris, oh la la!

Boken min "Ketsjup er ålreit" har vunnet GOURMANDprisen for "Best Food Litterature 2009" i Norge. det betyr at boken er med i verdensfinalen i Paris på torsdag. Hadde vel fått e...

Hva betyr helg for deg? Godis, godteri, og enda mere snop?

Ja, ja - vet det er lenge til helgen, selv om den faktisk begynner torsdag kveld for ganske mange! Greit, man gleder seg til helgen - å ikke måtte stå opp til vekkerklokke, ha litt ekstra tid til e...

Akk, ja, sjokoladepålegg!

Exhibit "A": typisk norsk matpakke!Ja, ikveld kunne jeg selvsagt blogget om Barack Obama, fredspris, mm. Var i byen ikveld og gikk i fredsdemonstrasjonen sammen med min yngste Prince Char...

Dumt å kutte ut melk og hvete!

Aftenposten setter i dag fokus noe noe veldig viktig og en tendens som dessverre brer om seg: å kutte ut enkelte næringsmidler uten kunnskapen til å erstatte med noe annet som da sørger for at man ...

Oppskrift på supergod peanøttsaus!

På fredag hadde vi familiebursdag for min yngste sønn som blir 9 år den 8.mai. Jeg kom hjem fra Budapest den 29/4 om ettermiddagen, dro rett på oppdrag klokken 6 om morgenen (2 timer å kjøre) og så...
Kari Jaquesson

Kari Jaquesson

53, Oslo

Trim, mat og hvile er selvsagte ingredienser i en fitness livsstil. Men fitness handler om mer. Fitness handler om alt fra biceps til politikk! Med andre ord: i bloggen kommer jeg til å skrive om alt mulig.

Kategorier

Arkiv

hits